• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z Guild Wars System

Reins

Member
Reaction score
8
Witam

Dzisiaj się spotkałem z błędem, chodź robię wszystko zgodnie z poradnikiem.

Otóż poradnik zaczerpnąłem z tego tematu:

Code:
http://otland.net/f81/fixed-guild-war-system-website-include-all-will-not-count-frags-forgotten-server-0-3-a-32157/

I wszystko zrobiłem, a na www pokazuję mi się

Code:
Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'g.war_time' in 'field list'' in C:\xampp\htdocs\wars.php:58 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\wars.php(58): PDO->query('?? SELECT g....') #1 C:\xampp\htdocs\index.php(238): include('C:\xampp\htdocs...') #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\wars.php on line 58

Wiem że ten poradnik dotyczy także jak i guild wars, a także jak i coś z teleportowaniem się obu drużyn, a można zrobić tak, żeby nie można było się teleportować, tylko zwykły guild war system, jedni akceptują i drudzy, i liczy im fragi, a żeby żadnych TP nie było?

Pozdrawiam :)

to mam dodać jeszcze takie pole "g.war_time" w mysql w tabeli guilds? czy w deaths_in_wars ?

Code:
ALTER TABLE `guilds` 
ADD `invited_to` INT( 11 ) NOT NULL ,
ADD `invited_by` INT( 11 ) NOT NULL ,
ADD `in_war_with` INT( 11 ) NOT NULL ,
ADD `kills` INT( 11 ) NOT NULL ,
ADD `show` SMALLINT( 1 ) NOT NULL ,
ADD `war_time` INT( 11 ) NOT NULL ;

Wykonales to?

Tak, ale nie wiem czy dobrze. Zrobiłem tak :

Otworzyłem localhost phpmy admin, zakładka mysql, stwórz tabele, i 6 pol, wypisałem to wszystko, co właśnie napisałeś, tylko nie wiem, napisałem to bez ' a ma być z ?

Nieee, wchodzisz do phpMyAdmina, wybierasz baze danych OTS'a, zakladka SQL i wklejasz tam te linijki co Ci podalem i klikasz "Wykonaj".

Heh, ok dzięki działa, myślałem że to w mysql się robi :D

Back