• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

problem z instalowaniem pakietów (Debian)

Status
Not open for further replies.

Wiw3K

New Member
Reaction score
3
Witam
Robiłem po kolei poradnik TEN i doszedłem do punktu co trzeba ściągać pakiety o te:
apt-get install libboost1.38-dev libboost-system1.38-dev libboost-filesystem1.38-dev libboost-date-time1.38-dev libboost-regex1.38-dev libboost-thread1.38-dev libgmp3-dev liblua5.1-0 liblua5.1-0-dev liblua50 liblua50-dev liblualib50 liblualib50-dev lua50 lua5.1 libsqlite0-dev libsqlite3-dev sqlite3 libmysql++-dev libmysqlclient15-dev mysql-client-5.0 mysql-server-5.0 mysql-common libxml2-dev libxml++2.6-dev cpp gcc g++ make automake autoconf pkg-config subversion liblua5.1-sql-mysql-dev liblua5.1-sql-sqlite3-dev

lecz wywala mi problem że nie umie znaleźć tych oto pakietów

libboost1.38-dev libboost-system1.38-dev libboost-filesystem1.38-dev libboost-date-time1.38-dev libboost-regex1.38-dev libboost-thread1.38-dev

przez co nie moge zrobić

./configure --enable-mysql --enable-sqlite --enable-remote-control --enable-server-diag

ponieważ wywala error...

configure: error: "Linking against boost::regex library failed."

co mam zrobić? :huh:

aptitude install libboost-dev-all

r30240:/# aptitude install libboost-dev-all
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "libboost-dev-all"
Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "libboost-dev-all"
Nie zostaną zainstalowane, zaktualizowane ani usunięte żadne pakiety.

0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych.
Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B.
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
o.O

rps jest na ovh i ma system Debian 5.0 Lenny

Pomyśleć :)
co to ma być gościu, myślałem nad tym 2h i hja wymyśliłem , próbowałem wersje zmieniać, szukać w necie i nic... a jak masz spamować w temacie to lepiej wogóle nie pisz.

masz moje rełpo
sources.list
podmien
ale dla debiana lenny
Code:
deb ftp://mir1.ovh.net/debian/ lenny main contrib non-free
deb-src ftp://mir1.ovh.net/debian/ lenny main contrib non-free

deb ftp://mir1.ovh.net/debian/ testing main contrib non-free
deb-src ftp://mir1.ovh.net/debian/ testing main contrib non-free

deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ testing/updates main contrib non-free
A pozniej
apt-get update
apt-get upgrade

@up
ok dzięki, ale coo on tam robi jak dałem upgrade i update, wszystko zmienia, coś tam bios i reszte o.O?!?!

to Cie wjebal..
gorzej niz 'rm -rf'

^^

Na szczescie OVH w panelu ma re-install systemu.

wiec.. zastanow sie.. jakiej biblioteki moze brakowac ?

wiec.. zastanow sie.. jakiej biblioteki moze brakowac ?
yyy dokładnie tych co napisałem że nie idzie zainstalować? w 1 poście?

libboost1.38-dev libboost-system1.38-dev libboost-filesystem1.38-dev libboost-date-time1.38-dev libboost-regex1.38-dev libboost-thread1.38-dev

jak je zdobyc? o.O

yyy dokładnie tych co napisałem że nie idzie zainstalować? w 1 poście?

jak je zdobyc? o.O

Jak juz masz repozytoria to doinstaluj libboost-regex-dev

Najpierw je trzeba mieć :(
Sorki ale już jest temat o tym. Pamiętaj OtLand = szykuj pieniążki więc przyszykujesz to Ci odpowiedź na tacy dam :)

@windet po tej zamianie co napisałeś w 3 poście instaluje mi już wszystkie pakiety
apt-get install libboost1.38-dev libboost-system1.38-dev libboost-filesystem1.38-dev libboost-date-time1.38-dev libboost-regex1.38-dev libboost-thread1.38-dev libgmp3-dev liblua5.1-0 liblua5.1-0-dev liblua50 liblua50-dev liblualib50 liblualib50-dev lua50 lua5.1 libsqlite0-dev libsqlite3-dev sqlite3 libmysql++-dev libmysqlclient15-dev mysql-client-5.0 mysql-server-5.0 mysql-common libxml2-dev libxml++2.6-dev cpp gcc g++ make automake autoconf pkg-config subversion liblua5.1-sql-mysql-dev liblua5.1-sql-sqlite3-dev
:D więc raczej powinno już działać all

Status
Not open for further replies.
Back