• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Problem z item zao

Indenpedens

Banned User
Reaction score
39
Witam
mam tfs 0.3.6 8.54-8.55
i gdy odpalam server wyskakuje taki blad:
erorrp.jpg
i server sie zamyka

na tej pozycji 33257 31100 6 takie cos mi stoi
itemfe.jpg

pomocy :P :)
rep++

przy rme, przy importowaniu mapy moze cie pyta o konkwertowanie z otbm na bodajze otb, uzyj Nie (jak juz wczesniej brales Tak, to nici z tego) i byc moze nie bedzie zadnych bledow, kiedys tak mialem.

skad moge ogarnac taki otb 8.54 do silnika i do rme i xml items chyba tez bedzie potrzebne :/
licze na was:$

Jak masz tylko jeden taki blad to poprostu wypierdol ten item, za duzo zabawy, za malo korzysci.
Mozesz tez sprobowac wrzucic OTB z RME do tfs, albo na odwrot.

albo mam do was prosbe
mozecie mi dac exe 0.3.6 8.54 skompilowane tak zeby nie sprawdzalo otb wersji bo ja tam narazie nie zrobie nie mam source
rep++

Wrzuc otb z rme 2.1 do TFsa updatnij w itemloader.h do :
Code:
	CLIENT_VERSION_842 = 14,
	CLIENT_VERSION_850 = 15,
	CLIENT_VERSION_854_BAD = 16,
	CLIENT_VERSION_854 = 17,
	CLIENT_VERSION_855 = 18,
	CLIENT_VERSION_860_OLD = 19,
	CLIENT_VERSION_860 = 20,
	CLIENT_VERSION_861 = 21,
	CLIENT_VERSION_862 = 22,
	CLIENT_VERSION_870 = 23,
	CLIENT_VERSION_871 = 24
a w items.cpp do :
Code:
else if(Items::dwMinorVersion != CLIENT_VERSION_870){

Nawet jak masz ots 8.54 mysle ze mozesz uzywac items.otb dla 8.70, prawdopodobnie nie bedzie zadnych debugow jak beda to uzywaj items.otb pod 8.55.

Jezeli nie beda dzialac tilesy na mapie tak jak powinny na zao proponuje remade mapy zgodnie z official latest otb bo gdy bedziesz chcial potem updatnac mape do najnowszej wersji jezeli update w rme mapy nic nie da ,dajmy na to 8.90 to nie dasz rady z official items.otb (bedzie ten sam bug co masz teraz czyli zepsute tiles jak bedziesz robil caly czas swoje items.otb albo uaktualnial obecne to items.xml beda sie grysc i bedzie kipa no chyba ze nie bedziesz uzywac items.xml ani tez zadnej mapy zgodnej z official items.otb w co watpie)

Last edited:
aah Pietia mowilem ze nie mam sourca nie pokompiluje Qbee wiem ale zawsze jak skompiluje exe to ono nie dziala zamyka server przy logowaniu
kto bylby taki mily i wrzucil by skompilowane exe
bez czytania otb
:)

macie cos dla mnie smyki
jakies otb dobre pod 8.54 do rme i silnika bo mi sie nie zgadzaja te zao i nowe :/

Last edited by a moderator:
Back