• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z jquery slider + lightbox

Szysza

®oot
Reaction score
6
Witam, mam mały problem postanowiłem wgrac w moja strone jquery slider a wczesniej wgralem tam lightbox dla ładnego efektu tak zwanej galerii. Od wgrania jquery slidera lightbox nie działa. Gdy wywalę jquery slidera wtedy dopiero lightbox zaczyna dzialac. Jakies propozycje? próbowałem odniesieniami
Code:
jQuery.noConflict();
ale to nic nie dawało poprostu wyłączało to slidera...

A dokladniej to slider o nazwie Nivo-slider

Last edited:
Ale to nic nie da bo tez ma skrypty przeciez i oto chodzi ze robią się konflikty jezeli sa 2 javascripty na stronie

Konflikt jest gdy dwa skrypty używają takich samych zasobów - działać mogą, tylko wtedy gdy się nie "gryzą". Po prostu poszukaj taki skrypt, który jest tzw. pluginem do jQuery, wtedy będzie korzystał z niego (w dobrym sensie - współdziałał). Zapraszam do lektury (bardziej do wyszukiwarki): Project types | jQuery Plugins

Oczywiście, sam też na własną rękę możesz przerobić LightBox pod jQuery - kwestia wiedzy i doświadczenia.​

Konflikt jest gdy dwa skrypty używają takich samych zasobów - działać mogą, tylko wtedy gdy się nie "gryzą". Po prostu poszukaj taki skrypt, który jest tzw. pluginem do jQuery, wtedy będzie korzystał z niego (w dobrym sensie - współdziałał). Zapraszam do lektury (bardziej do wyszukiwarki): Project types | jQuery Plugins

Oczywiście, sam też na własną rękę możesz przerobić LightBox pod jQuery - kwestia wiedzy i doświadczenia.​

Przerobiłem obydwie aplickacje na jQuery i dalej nie działa mi jedno :/ ale będę próbował, dzieki wielkie.

A jeszcze powiedz mi nie ma prostszego rozwiazania jakiegoś polecenia dla nich lub czegoś zeby sie nie gryzly nawzajem ?

Problem rozwiązany jak by ktoś miał kiedyś taki problem wystarczy zamienić lightboxa na jQuery i wszystko gra. Do zamkniecia

Back