• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z logowaniem na ots i wchodzeniem na stronke!

Status
Not open for further replies.

maciekxx

Banned User
Reaction score
3
Witam,
Kilku moich graczy nie może zalogować na serwer ani wejść na stronę ots!
Czy możliwe jest ze dostali bana~ czy coś w tym stylu na łączenie się z serwerem?
Może ktoś miał już taki problem, proszę o pomoc!

@maciekxx
Idz na Tibia.net.pl tam masz poradniki jak postawic OTSa na hamachi , albo jak przekierowac porty...

Ehhh ja mam ots na dedyku i wszystko bylo ok.
A dzisiaj killka osób mi napisało ze nie może wbić!(aktualnie mam 60 graczy)

Aaaa sorki zle przeczytalem :P
Daj IP , uzywasz jakiegos firewalla? ( iptables? )

Kraftots.pl
Co do firewalla to raczej tak (nie mam roota na dedyku / hostuje na otos.pl)

to coś u ciebie, byłem długo na otosie i to na pewno nic od nich

strasznie dlugo DNS odpowiada. Moze to bedzie to?

i nie zawsze odpowiada:
Code:
serwer:~# dig kraftots.pl

; <<>> DiG 9.7.2-P3 <<>> kraftots.pl
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, [COLOR="#FF0000"][B]status: SERVFAIL[/B][/COLOR], id: 25913
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;kraftots.pl.                   IN      A

;; Query time: 65 msec
;; SERVER: 194.204.159.1#53(194.204.159.1)
;; WHEN: Sun Oct 23 12:40:41 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 29

Okazało się że nie jestem jedyną osoba która ma ten problem wiec to może być coś z otosem.
Już to zgłosiłem.
Temat do zamknięcia.

H3v nie sępi na kasę(z tego co zaobserwowałem), otos.pl to jak narazie najtańsza i dosyć dobra serwerownia.

80 zł + 10 zł ip za postawienie 35 mb mapy to jest tanio ? Policz sobię, zużywasz tam przy 60 graczach 1-2 mbps łącza, 1-1,5 gb ramu o procku pisać nie będę. Policz sobie teraz ile byś postawił podobnych otsów na dedyczku z takich najtańszych budżetówek jak kimsufi.

80 zł + 10 zł ip za postawienie 35 mb mapy to jest tanio ? Policz sobię, zużywasz tam przy 60 graczach 1-2 mbps łącza, 1-1,5 gb ramu o procku pisać nie będę. Policz sobie teraz ile byś postawił podobnych otsów na dedyczku z takich najtańszych budżetówek jak kimsufi.

dla zielonych, którzy nie sa obeznani w systemach unixowych puszczenie serwera na otosie to bardzo mądry wybór. 80zł/miech to grosze.

Co do h4v'a to jeżeli coś jest z jego winy to oczywiście nie bierze pieniędzy za naprawdę tego, polaczkowanie - nie wiem co ci przyszło do głowy żeby to napisać.

Bardzo polecam otos.pl, byłem tam z pół roku i jestem zadowolony

Otos to bardzo dobra inwestycja, H4V nie robi tego dla kasy, i stara się naprawiać swoje błędy...

dla zielonych, którzy nie sa obeznani w systemach unixowych puszczenie serwera na otosie to bardzo mądry wybór. 80zł/miech to grosze.

Co do h4v'a to jeżeli coś jest z jego winy to oczywiście nie bierze pieniędzy za naprawdę tego, polaczkowanie - nie wiem co ci przyszło do głowy żeby to napisać.

Bardzo polecam otos.pl, byłem tam z pół roku i jestem zadowolony

Co mi przyszło do głowy ? Byłem na otosie bardzo dłuugo przed Tobą bo jesteś tam stosunkowo od niedawna i nie wiesz jakie cyrki się tam działy dawno dawno temu.

Status
Not open for further replies.
Back