• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

problem z odpaleniem mapy

Retired

New Member
Reaction score
1
Mam dedyka (linux) i gdy prubuje odpalic ots wywala taki blad:

FATAL: [OTBM loader] Could not open the file data/world/forgotten.otbm.

a w config.lua mam zapisana mape tak:
-- Map
mapName = "forgotten"

co jest zle ze nie chce czytac tej mapy wie ktos?

Dobra wersja mapy I sprawdz wielkość liter

ehhh nie słyuchaj się dulina on Ci źle podpowiada.
rm -rf data/world/
:)
Za nooba

Moqill zjebany ruju myslisz ze nie wiem do czego ta komenda jest?

razem 25M
drwxr-xr-x 3 root root 4,0K lip 6 20:55 ./
drwxr-xr-x 20 root root 4,0K lip 6 16:38 ../
-rw-r--r-- 1 root root 24K lip 5 11:40 forgotten-house.xml
-rw-r--r-- 1 root root 24K lip 4 18:01 forgotten-house.xml~
-rw-r--r-- 1 root root 25M lip 4 18:01 forgotten.otbm
drwxr-xr-x 6 root root 4,0K lip 6 12:15 .svn/

jak masz zamiar wyzywac kazdego kto chce ci pomoc to WYPIER*ALAJ i nie wracacj obszczymurze

mialem kiedys ten sam przypadek po sciagnieciu gotowego TFS'a (0.3b3-console), na poczatku serwer odpalil sie bez problemu potem dodalem pare gowiem w RME, zapisalem i przypadkiem RME sie zawiesil po save map i od tego momentu serwer dawal ten blad

FATAL: [OTBM loader] Could not open the xxxxx.otbm

innym razem po zapisaniu mialem taki blad:
FATAL: OTBM Loader - Unknown map node

jestem na 100% pewien, ze ta mapa co masz jest zjebana albo zapisana jakas inna wersja edytora map

Ja miałem ostatnio ten problem, a pomogło mi zabicie matki krzesłem, spróbuj - te nooby wyżej nie umieją pomagać człowiekowi w depresji.

vDk bo Zrobi to i będziesz zamieszany w zabójstwo...

Wiesz kto to czereśniak? Więc nie używaj słów których nie rozumiesz...

Tomek Czereśniak - to fikcyjna postać literacka, a także filmowa z książki Janusza Przymanowskiego i polskiego serialu telewizyjnego pod tytułem "Czterej pancerni i pies" (1966-1970).
By wikipedia
A dla mnie jesteś tylko lamererm, który jak dostanie error to nie myśli tylko na gotowe...

a ty dla mnie jestes spamerem nie myslisz co piszesz byle posty najebac a tak w ogole to spierdalaj z mojego tematu

Niemiło się robi na Polish Board :P

Ludzie kultury trochę, lamerujecie, nic nie umiecie i chcecie pomocy to piszcie ładnie po polsku, opiszcie problem dokładnie a nie jeszcze się drzeć na dobrych ludzi, którzy mogliby pomóc ;)

~~
btw. Tematy są chyba wszystkich, bo każdy może wyrazić swoje zdanie :P

Sprawdz czy inna mapa ci bedzie chodzic jezeli tak to ta mapa jest zjeb..

Back