• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z paczkami

fracek91

Member
Reaction score
8
Czesc, chcialbym Was prosic o pomoc. Planuje zapdejtowac moj serwer na najnowszego tfsa dostepnego dla wszystkich (bodajze na tibie 8.7), ale niestety mam problem przy kompilowaniu go, mianowicie, kiedy wpisuje "make" wyrzuca mi blad, ze brakuje paczki /usr/bin/ld: cannot find -lboost_regex. Zainstalowalem ja wiec (apt-get install libboost-regex-dev), jednak nic to nie zmienilo. Co robie zle? Dodam, ze uzywam ubuntu 9.10, ktorego polecil mi znajomy i teraz mam problem z repozytoriami do niego. Za pomoc bede bardzo wdzieczny

fracek91 said:
ten filmik to glownie adobe after effects, w samym vegasie wiekszosci tych bajerow sie nie zrobi. Swego czasu sie bawilem tymi bajerami. Swoja droga cierpie jak widze, ze takie nooby potrafia postawic otsa z rl mapa i zrobic taki film, a nie potrafia napisac poprawnie chociazby "bosses", nie wspominajac tego, ze film jest po polsku a wstawia angielskie slownictwo jakby nie umial ich przetlumaczyc... Gdzie te czasy kiedy miejsce takich ludzi bylo w depo carlin?

A wiesz gdzie jest twoje miejsce?

sudo aptitude install libboost-regex1.42-dev << może miałeś starą wersje spróbuj z nową.

ja nie uwazam siebie za zadnego pro mistrza, zwlaszcza jesli chodzi o tworzenie otsow, robie to raczej dla zabawy i nie robie zadnych wielkich "projektow" (swoja droga to slowo jest strasznie naduzywane przez wszystkich hosterow rlmap i innego gowna). Co do paczki libboost-regex1.42-dev, to nie ma jej w moich repozytoriach. W najblizszym czasie bede musial zmienic system na debiana

Back