• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z php skryptem ;/

Lolek

New Member
Reaction score
0
Elo
Mam problem mam layouta by widnet.
A wiec tak po prawej stronie mam tabele i pisze
Server Online
Uptime: 0h 0m
Players Online:
Record: 4
Users on page: 2
Tylko ze jak wylacze server to nie pisze Server Offline
Uptime Ciagle taki sam 0h 0m
Players Online Tak jak napisalem nic nie pisze
Record Wporzadku
Users on page tez
Jezeli wie ktos jak to naprawic to prosze o napisanie tutaj
a to co jest w layout.php
Code:
<?PHP if($config['status']['serverStatus_online'] == 1) echo '<font color="limegreen"><b>Server Online</b></font>'; else echo '<font color="red"><b>Sever Offline</b></font>'; ?><br />
Uptime: <?PHP if($config['status']['serverStatus_online'] == 1) echo $config['status']['serverStatus_uptime'].''; else echo '0h 0m'; ?><br />
Players Online: <?PHP if($config['status']['serverStatus_online'] == 1) echo $config['status']['serverStatus_players'].''; else echo '0'; ?><br />
Record: <?PHP $record = $SQL->query('SELECT `record` FROM `server_record` ORDER BY `record` DESC LIMIT 1;'); foreach($record as $result) { echo ''.$result['record'].''; } ?><br />
	<?
i w config/serverstatus nie wiem czemu ale przez ten layout mi sie wyczysza zreszta nigdy mi nie chcial dzialac ten plik serverstatus ;/ Nie wiedzialem jak go naprawic

mi normal;nie dziala, tylko to troche trwa: tyle ile trwa zanim sie na stronie zrobi online jak go odpalisz

tak tylko ze on jest raczej pod layouta tibiacom ;/ bo jak wkleilem go do tego to pisalo echo;loading i nic ;/

mi w genesis smiga dynamic paxtona(btw dynamic paxtona jest bez on/off a ja niby to zrobilem ale sa male bledy:D, status znika na czas generowania strony)

Dziala pod kazdym layoutem i pod wszystkim co mozliwe bo to nie robi roznicy.

Jesli ciagle pisze loading tzn. ze zle includujesz jquery.js

A jednak blad ciagle jest nie chodzi mi Paxton o twoj skrypt ale o plik serverstatus. Nie wiem co z nim poniewaz jak zamknie sie przegladarke i wejdzie na strone to pisze wszytstko ok lecz gdy wejde do np. Shop Offer czy tam do czegos innego to nagle pisze
Uptime: 0h 0m
Players Online:
Record: 4
Users on page: 1
Chodzi o players online i uptime ;/ Nie wiem co sie dzieje z tym plikiem ;/

Paxton Wklejam twoj skrypt i pisze
echo 'Loading...
Players Online'; ?>

Back