Ogólnie sprawa może wydawać się błahostką, ale cały problem tkwi że serwer jest tymczasowo hostowany na maszynie wirtualnej (dokładnie w programie VirtualBox). Tutaj jest taki problem, że tzw. login port działa mogę wybierać postacie, ale nie mogę się na nie później zalogować - i nie wiem czego to może być winna.
Netstat'em sprawdziłem i odpowiednie porty są nadsłuchiwane (tutaj 7171, 7172), następnie sprawdziłem przekierowania portów w NAT i także wszystko jest w porządku. Także router jest odblokowany na w/w porty. Oczywiście w pliku konfiguracyjnym ustawiłem IP wirtualnej maszyny w odpowiednie pole, czyli tutaj:
Zgodnie z tym co otrzymałem po wykonaniu takiej komendy: /sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'. Tutaj ss z wykonania wcześniejszej komendy netstat
Ma ktoś jakieś pomysły? Spotkał się ktoś z tym problemem? Liczę na serdeczną pomoc z waszej strony =). Dziękuje i pozdrawiam.
Netstat'em sprawdziłem i odpowiednie porty są nadsłuchiwane (tutaj 7171, 7172), następnie sprawdziłem przekierowania portów w NAT i także wszystko jest w porządku. Także router jest odblokowany na w/w porty. Oczywiście w pliku konfiguracyjnym ustawiłem IP wirtualnej maszyny w odpowiednie pole, czyli tutaj:
Code:
ip = "10.0.2.15"
Ma ktoś jakieś pomysły? Spotkał się ktoś z tym problemem? Liczę na serdeczną pomoc z waszej strony =). Dziękuje i pozdrawiam.