• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Problem z rapotowaniem

Eva

Member
Reaction score
9
Hej!

Posiadam silnik TFS pod wersje 8.7, a jak wiadomo w niej już nie ma opcji raportowania za pomocą CTRL+R tylko klikamy PPM na gracza i repor rule violation, a w tym problem, że ja nie wiem gdzie te raporty się wysyłają? Szukałam całe foldery z silnikiem i nic nie znalazłam..

Ctrl+o na tibi na godzie i wybierasz kanal Rule Violation i tam masz to ale nie jestem pewien o co ci chodzi.

Niestety od Tibii 8.7 nie ma już kanału Rule Violations, CTRL+Y (okno banowania) też nie działa..

<talkaction log="yes" words="/ban" access="5" event="script" value="ban.lua"/>

function onSay(cid, words, param, channel)
if param == '' then
return true
end
local params = string.explode(param, ',')
if #params > 3 then
local player = getPlayerByName(params[1])
if player then
params[2] = tonumber(params[2])
params[4] = tonumber(params[4])
doAddAccountBanishment(getPlayerAccountId(player), player, os.time() + params[2] * 24 * 60 * 60, params[4], ACTION_BANISHMENT, params[3], cid)
doRemoveCreature(player)
end
else
doPlayerSendCancel(cid, 'Not enough params.')
end
return true
end

ban.jpg

Jeżeli chodzi o banowanie to ja uzywam tego w 9.42

@Blizny, dzięki za ten skrypt, banować już mogę teraz tylko jeszcze sprawa z raportowaniem. Gracz raportuje np. bota, ale ja nie wiem gdzie ten raport jest.

Potar wiem że chodzi o raporty, podałem mu kod na banowanie bo sam szukałem tego jakiś czas temu. Jeśli ktoś wie co z raportami to też prosze o odpowiedź :)
a i takie pytanie "SZUKAŁAM" teraz kobitki zabierają się za ots? XD

Ano na razie się "bawię", takie tam małe hobby w wolnym czasie.

Ja mialem identyczna sytuacje jak ty, ale w przypadku otsx lub the lost server one sa na bazie 0.3.6 i wlasnie ktoresz tych nie mialo wlasnie rule violation i to co pisalas o banach it tez nie bylo. Zmienilem na normalnego tfsa i smigalo juz normalnie. W twoim przypadku polecam ci prubowanie z innymi dystrybucjami lub update 0.3.6 wersji 8.60 na twoja 8.70

Back