• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Prosba o przerobienie na lvl

szajker123

New Member
Reaction score
0
Witam , a wiec mam skrypt na santa claus i chcialbym by go ktos przerobil ( ja nie umiem ) by byl on na lvl czyli ze do npc piszesz na 1 lvl hi > a on ci odpisuje you no have a 50 lvl. a oto skrypt.
local gifts = {
{10, 12088, 1}, -- 1% to get exp box 20% [10]
{40, 11780, 1}, -- 4% to get white legs [40]
{100, 11802, 1}, -- 10% to get 1 pedobear mask [100]
{150, 11448, 1}, -- 15% to get 1 sasuke bandagle [150]
{150, 11419, 1}, -- 15% to get 1 basebool [150]
{200, 11470, 1}, -- 20% to get 1 sakura armor [200]
{250, 11513, 20}, -- 25% to get 20 ice cream [250]
{350, 8306, 3}, -- 35% to get 3 upgrade small
{400, 2160, 2}, -- 40% to get rues [40]
}

local keywordHandler = KeywordHandler:new()
local npcHandler = NpcHandler:new(keywordHandler)
NpcSystem.parseParameters(npcHandler)

function onCreatureAppear(cid) npcHandler: onCreatureAppear(cid) end
function onCreatureDisappear(cid) npcHandler: onCreatureDisappear(cid) end
function onCreatureSay(cid, type, msg) npcHandler: onCreatureSay(cid, type, msg) end
function onThink() npcHandler: onThink() end

function SantaNPC(cid, message, keywords, parameters, node)
if(not npcHandler:isFocused(cid)) then
return false
end
if (parameters.present == true) then
if (getPlayerStorageValue(cid, PRESENT_STORAGE) == 1) then
selfSay("You have a present.Did not cheat Santa Claus .", cid)
return true
end

local item = {}
local reward = 0
local count = ""
for i = 1, #gifts do
item = gifts
if (math.random(0,999) < item[1]) then
reward = item[2]
subType = item[3]
if subType > 1 then
count = subType .. " "
end
break
end
end
doPlayerAddItem(cid, reward, subType)
setPlayerStorageValue(cid, PRESENT_STORAGE, 1)
npcHandler:say('HO-HO-HO! Hello' .. count .. getItemNameById(reward) .. ' Please.', cid)
else
npcHandler:say('By the next Christmas!', cid)
end
npcHandler:resetNpc()
return true
end

npcHandler:setMessage(MESSAGE_GREET, "HO-HO-HO I have a present for you(Present).")

local noNode = KeywordNode:new({'no'}, SantaNPC, {present = false})
local yesNode = KeywordNode:new({'yes'}, SantaNPC, {present = true})

local node = keywordHandler:addKeyword({'present'}, StdModule.say, {npcHandler = npcHandler, onlyFocus = true, text = 'Have you polite in this year?...(YES FOR NO)'})
node:addChildKeywordNode(yesNode)
node:addChildKeywordNode(noNode)

npcHandler:addModule(FocusModule:new())

Wystarczy daj

if getPlayerLevel(cid) < 50 then
return selfSay("Nie masz 50 lvl'a!!!, cid)
end

ten warunek daj gdzieś na początku, tuż pod linijką sprawdzającą focus, return przed selfSayem powinien spowodować przerwanie wykonywania dalszej części skryptu jeśli ktoś ma lvl mniejszy niż 50

Wystarczy daj

if getPlayerLevel(cid) < 50 then
return selfSay("Nie masz 50 lvl'a!!!, cid)
end

ten warunek daj gdzieś na początku, tuż pod linijką sprawdzającą focus, return przed selfSayem powinien spowodować przerwanie wykonywania dalszej części skryptu jeśli ktoś ma lvl mniejszy niż 50
Coś ty narobił, teraz znowu kolejny temat tutaj założy, brawo :(

Na przyszłość zaopatrz się w luascript.cpp swojego silnika i słownik angielsko polski i sprawdzaj*(thanks nokia x2-00 with too slow t9) w tymże pliku i w libach dostępne funkcję a jak nazwy jakiejś nie rozumiesz to masz słownik

Last edited:
Jak by bardzo chciał to by znalazł jakiś gotowy skrypt w którym to jest, ewentualnie docs/functions, no ludzie, a jeżeli ktoś nie umie stworzyć czegoś tak banalnego jak if then else end to nie jest godzien stawiać serwery.
Jest mnóstwo poradników, co za lenistwo.

Jak by bardzo chciał to by znalazł jakiś gotowy skrypt w którym to jest, ewentualnie docs/functions, no ludzie, a jeżeli ktoś nie umie stworzyć czegoś tak banalnego jak if then else end to nie jest godzien stawiać serwery.
Jest mnóstwo poradników, co za lenistwo.

no tak, ale, żeby nie było, że Seminari tylko hejtuje i nie pomaga, to czasem komuś trzeba pomóc

Samme zamykaj temat bo zaraz znowu jakiegoś głupiego posta napiszę i znowu bana wyrwę ;/

Last edited:
ale dobra .. wiesz moze ty juz sie na tym znasz a ja narazie nie umiem w tym robic ... a niechce na bledach sie dowiadywac bo cos zwale albo cos i dupa ... wiesz za pare tygodni sie naucze wiec a wgl temat zamkniety .. !

Podstawy jak instrukcje warunkowe to po prostu trzeba umieć. Możesz zajrzeć do dokumentacji lua i tyle. A funkcję silnika to już wyżej pisałem. Jak te dwie rzeczy opanujesz zostają sztuczki(z których część nie działa w luajit jak się ostatnio przekonałem)

Plączecie, że jest spam na PB a sami go robicie. Przecież autor tematu napisał, że problem rozwiązany i prosi o zamknięcie tematu, więc po co ta dyskusja?

To sa ulomy ... zawsze cos musza napisac... jak pisze close to close i bez dyskusji a nie sie wpieprzacie tutaj ze swoimi dopiskami ! CLOSE FOREVER

/otwieram
bo głupio się tłumaczysz, jakbyś spróbował to byś sam zrobił. A pisząc co chwilę na forum czas marnujesz.

niemasz prawa otworzyc tematu mojego wiec ... ! CLOSE MOWILEM ADMIN ZAMKNIJ TO BO NOOBY CALY CZAS PISZA

niemasz prawa otworzyc tematu mojego wiec ... ! CLOSE MOWILEM ADMIN ZAMKNIJ TO BO NOOBY CALY CZAS PISZA
Wyjdź gimbusie! Myślałem, że zrozumiesz przekaz, ale widzę, że nie. Za samo słowo nooby jesteś spalony i powinieneś dostać dojazd.
Przypominają mi się czasy technikum, podczas gdy mieliśmy łączone klasy, jedna osoba szydząc z kogoś powiedziała "ty noobie".
Śmiech śmiech, nagle Cisza, wszyscy spoglądają na gościa, koleś dostał dojazd od prawie 40 osób i wybiegł z sali.
True Story.

Last edited:
TriamerA - ogarnij troszku ... gowno mnie obchodza twoje historie ... mysle ze innych tez wgl... poco piszesz debie .. jak temat zamkniety ? ino czeka na close przez adma powinienes dostac bana za pisanie postu po powiedzieniu od otwierajacego temat close. .

Back