• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Proszę o pomoc

MateoTM

New Member
Reaction score
0
Cześć. Porzebuje pomocy. Przeszukałem całe OTland i google i nie znalazłem rozwiąznia mojego problemu.
Po całej kompilacji TFS i zrobieniu bazy danych, gdy włącze plik exe. dochodzi do momentu " establishing database connection" i nic sie nie dzieje. Czasami plik exe. sie wyłączy, a czasami nic się nie stanie. Myślałem, że może czasu to potrzebuje, ale po godzinie czekania nic sięniezmieniło. Co mogłem zrobić źle?

A i jak coś to używam UniServer. Xampp w ogóle mi nie działa xD

Zrzut ekranu 2024-09-01 234259.webp

Nie pomogło.

W ogóle to pobrałem kilka gotowców.. I z każdym ta sama sytuacja... Trochę to dziwne.
Jeśli po zmianie ze sqlite na mysql nie pomogło to ci coś powiem co cię zszokuje na wieki i nie dotkniesz więcej alkoholu po tej akcji.
No mniejsza, na sqlite też żadna praktycznie różnica. Błąd nie pochodzi od pliku.lua chociaż mógłby gdyby nie miał połączenia z bazą przez np złe hasło, ale problem lezy w innej naturze martwych przedmiotów.

Włączyłeś porty na uniserverze? Nie wystarczy zainstalować, trzeba jeszcze włączyć xd
Serio ci piszę bo ja korzystam z wampa i zdarzy mi się zapomnieć odpalić wtedy też przez chwilę czytam ten napis.

Powodzonka, co złego to nie ja, ale to na pewno przez to, że uni nie włączyłeś lub nie wiem jak jest w uni może nie odpaliłeś mysql.

Jeśli po zmianie ze sqlite na mysql nie pomogło to ci coś powiem co cię zszokuje na wieki i nie dotkniesz więcej alkoholu po tej akcji.
No mniejsza, na sqlite też żadna praktycznie różnica. Błąd nie pochodzi od pliku.lua chociaż mógłby gdyby nie miał połączenia z bazą przez np złe hasło, ale problem lezy w innej naturze martwych przedmiotów.

Włączyłeś porty na uniserverze? Nie wystarczy zainstalować, trzeba jeszcze włączyć xd
Serio ci piszę bo ja korzystam z wampa i zdarzy mi się zapomnieć odpalić wtedy też przez chwilę czytam ten napis.

Powodzonka, co złego to nie ja, ale to na pewno przez to, że uni nie włączyłeś lub nie wiem jak jest w uni może nie odpaliłeś mysql
No niestety włączyłem. Nic nie pomaga.

Back