• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Ps3 i zwykly monitor [VGA]

Kubakos

Well-Known Member
Solutions
2
Reaction score
59
Witam, zaczne od tego ze szukalem rozwiazania na roznych forach i niestety go nie znalazlem.

Zakupilem ps3 i chce je podlaczyc do mojego montiora Samsung SyncMaster B2230 ktory posiada wejscie VGA i wejscie do zasilania (nie znam nazwy).
Do polaczenia ps3 z monitorem uzywam nastepujacych kabli:

VGA_Component_Cable_for_Wii_for_PS3.jpg

Po polaczeniu tych kabli z ps3 i monitorem, monitor jest tak jakby w trybie hibernacji.
[Dzwiek dziala] Czarny ekran i nic sie nie dzieje przez minute nastepnie jest dalej czarne tlo i wyskakuje okienko z wiadomoscia:
Not optimun Mode
Recommended Mode:
1920x1080 60Hz

Jezeli ktos sie zna na kablach prosze o pomoc ;D
Infame

Kup sobie kabelek HDMI a nie pierdolisz jakieś głupoty z archaicznym vga.

Last edited by a moderator:
Kabelek HDMI mam ;) Tylko ze moge go sobie do dupy podlaczyc bo monitor ma tylko wejscie VGA.
Pytam czy w ogole sie da podlaczyc obraz z ps3 pod monitor z wejsciem VGA, kablami ktore wam pokazalem.
[sa tansze od nowego monitora z tunerem lub hdmi]

Kup sobie kabelek HDMI a nie pierdolisz jakieś głupoty z archaicznym vga, nie zwyzywam Cię bo też oglądałem soul eatera.
Pierw przeczytaj o co mu chodzi.
Co mu to da, że kupi sobie kabel HDMI jak w monitorze ma tylko wejście na D-SUB.

W PS3 jest coś takiego jak video settings ? Może tam da się coś zmienić.
Z tego co widzę to monitor obsługuje rozdzielczość FULL HD 1080p.

Co mu to da, że kupi sobie kabel HDMI jak w monitorze ma tylko wejście na D-SUB.

Ale z przejściówką dało by rade więc hej.

Kabelek HDMI mam ;) Tylko ze moge go sobie do dupy podlaczyc bo monitor ma tylko wejscie VGA.
Pytam sie czy w ogole sie da podlaczyc obraz z ps3 pod monitor z wejsciem VGA kablami ktore wam pokazalem.
[Byly tansze od nowego monitora z tunerem lub hdmi]

Masz 2 wyjścia:

1) wypierdolenie monitora i kupienie nowego z HDMI za świeżą wypłatę z dotpaya/homepaya
2) kupienie innej przejściówki i zapłacenie za przesyłkę drugie tyle, która i tak pewnie nie będzie działać a następnie wykonanie punktu 1.

Qanti, lepiej juz nic nie pisz jak mozesz.

Oki, papatki.

Sa ustawienia wideo, mozna wybrac wyjscie kabelka do Ekranu, albo poprzez hdmi, tuner tv albo AV.
Wybralem AV i nic ;/

Qanti, lepiej juz nic nie pisz jak mozesz.
Dzieki :)

Masz 2 wyjścia:

1) wypierdolenie monitora i kupienie nowego z HDMI za świeżą wypłatę z dotpaya/homepaya
2) kupienie innej przejściówki i zapłacenie za przesyłkę drugie tyle, która i tak pewnie nie będzie działać a następnie wykonanie punktu 1.
Takie przejściówki kosztują 70 PLN- 150 PLN, więc nie sądzę żeby koszt przesyłki wynosił więcej.

Jeśli chodzi o przejściówkę HDMI do D-SUB to 10 PLN- 30 PLN.

Last edited:
Przejsciowka i te kable maja ta sama dzialalnosc Qanti.. Co z tego ze kupie sobie convertora hdmi>vga? Chyba Na to samo wyjdzie?

Monitor podpinałeś na włączonej konsoli czy na wyłączonej.
Podłącz pierw wszystko na wyłączonym zasilaniu i uruchom.

Probowalem na obydwa sposoby.
Podlaczam kable, uruchamiam ps3, ekran czarny. Dzwiek dziala (gra muzyka startowa przy wlaczaniu ps3) i po chwili pokazuje sie okienko z recommended mode : 1920x1080 60Hz

Probowalem na obydwa sposoby.
Podlaczam kable, uruchamiam ps3, ekran czarny. Dzwiek dziala (gra muzyka startowa przy wlaczaniu ps3) i po chwili pokazuje sie okienko z recommended mode : 1920x1080 60Hz
1080 z przeplotem czy bez?
1080p czy 1080i

Opcje na zdjeciu ktore dales sa chyba pod Hdmi, ja mam cos takiego:
576i

W ustawieniach wyjscia wideo mam takie cos:

Wybierz typ zlacza w TV:
Hdmi
Komponentowe/portu D
Kompozytowe / S-Video
AV Multi / SCART

Ktore wybrac? :S

Edit: jak wybieram Komponentowe/portu D To mam te same opcje co na twoim zdjeciu.

W ustawieniach wyjscia wideo mam takie cos:

Wybierz typ zlacza w TV:
Hdmi
Komponentowe/portu D
Kompozytowe / S-Video
AV Multi / SCART

Ktore wybrac? :S
Przejściówka, którą masz jest do konsoli podpięta przez złącze HDMI ?
Wybierz typ złącza, które jest podpięte pod konsolę.

Udalo mi sie! Obraz jest tylko strasznie rozmazany, o co chodzi? Wybralem Opcje 1080p

Przez zlacze AV Multi ale nie ma obrazu wtedy.

Dobra ogarnalem wszystko Przy opcji 576p wszystko dziala pieknie.
Dzieki Koci za pomoc!!

Back