• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Publikacja Rl Questów

The_Hide

Banned User
Reaction score
10
Siema, postanowiłem powrzucać trochę questów z mojej datapacki (tak tak Wesołych Świąt), potem będzie ich więcej, narazie są niestety niektóre trochę niedopracowane bo niestety to nie są moje finalne wersje gdyż większość skryptów mi przepadło podczas czyszczenia kompa heheh :D

Ale te kopie zapasowe też dają radę i będę oczywiście je naprawiał jeśli będą błędy.
'
Wiem, że PB to nie miejsce na skrypty, więc wszystkie będą zapewne w Actions, MoveEvents & TalkActions (actions/movements/talkactions/globalevents etc.)

Ale tutaj zakładam temat, żebyście pisali propozycje skryptów, które miałby się znaleść na forum, finalnie posłuży to do stworzenia publicznego darmowego rl map datapacku, wszystko robię tak by łatwo było skrypty mieć i na 8.6 i na 9.x+, dodatkowo postanowiłem zrezygnować ze zwykłych funkcji typu
"getPlayerStorageValue(cid, value)" i zmienić je na np.:
LUA:
function KITNO_getPlayerSTGValue(cid, key)
	return getPlayerStorageValue(cid, key)
end
Czemu? Bo niektórzy jak się dowiedziałem mają potworzone funkcje np. 'getPlayerSpecialValue' 'getPlayerQuestValue' etc. więc łatwiej im będzie to zedytować w 1 libie niż w milionie plikach osobnych skryptów ;p

Dlaczego nie w modzie? Bo finalnie jak pisałem ma to posłużyć do stworzenia datapacku, więc bezsensu mieć cały datapack w modach ;p

Czekam na wasze propozycje i oceny.

Narazie dodałem:
http://otland.net/f81/rl-quest-killing-name-like-rl-tibia-quest-log-dialogs-etc-176217/ <!-- Killing in the name of.. --!>
http://otland.net/f81/rl-quest-bigfoots-burden-quest-gnomebase-176220/ <!-- Bigfoots' Burden Quest (Gnomebase) --!>
http://otland.net/f81/the_hide-taming-mounts-like-rl-tibia-176310/ <!-- Taming Mountow --!>

Wesołych Świąt noł lajfy

Last edited:
niektóre częsci mogą sie przydać :), ogólnie fajne, tylko dużooo czasu zajmie przeczytanie wszystkiego :D

A wgl byłoby fajnie jakby parę osób też chciało pomóc (np. wypełniając tablice w danych questach)

- - - Updated - - -

Mapa będzie niedługo opublikowana (versja 9.80)

- - - Updated - - -

Btw, najlepiej byłoby umieścić to też np. w google project (coś typu ala open source projekty) i możliwe, że tak zrobię w najbliższym czasie

Jak się znajdzie gdzieś to jest moja ostatnia misja inq bez niszczenia nexusa, ewentualnie teksty do poprawy. Możesz śmiało użyć, jeśli nie masz. I w ogóle fajna inicjatywa. Szkoda tylko, że nooby zaraz zaczną na tym zarabiać

inq to był mój pierwszy skrypt i zrobiłem go full jak na rl, (wraz z quest logiem i niszczeniem mwalla) :D

Mapa będzie pod versją 9.80

- - - Updated - - -

Oraz 9.70/9.71

Zaczniesz udostępniać, powstanie wuchte serwerów, a ty zaczniesz po czasie tego żałować(teraz sobie myślisz, że nie), ale zobacz ile osób już żałowało udostępniając datapacki różnych serwerów....

Zamiast robić to dla kogoś to zrób to dla siebie i postaw sobie serwer.

nie mam czasu na stawianie servera samemu, a nie chcę mi się wchodzić już w żadne para spółki, chyba, że ktoś od razu będzie płacił z góry

nie mam czasu na stawianie servera samemu, a nie chcę mi się wchodzić już w żadne para spółki, chyba, że ktoś od razu będzie płacił z góry

To jak masz tyle czasu, żeby robić skrypty za darmo i udostępniać to lepiej się zajmij jakimś innym językiem niż lua, lepiej na tym wyjdziesz.

chodzi o wzorowanie się na rl mapie co oznacza, że niby to 'rl map' to mapa oryginalna, cipsoftu, tak się przyjeło.

- - - Updated - - -

To jak masz tyle czasu, żeby robić skrypty za darmo i udostępniać to lepiej się zajmij jakimś innym językiem niż lua, lepiej na tym wyjdziesz.

nie mam zbyt, a to co wrzuciłem to są kopie zapasowe moich niektórych skryptów, bo przy czyszczeniu kompa wyjebałem nowy datapack i parę innych rzeczy, a po za tym to może zainteresuje kogoś i napiszę do mnie, żebym mu jakiś konkretny skrypt napisał za coś, ale wątpie by mi się chciało tak, piszę skrypty gdy mam na to ochotę, a nie gdy mi się to kalkuluje.

btw. elf nie ma ots'a, a tfs jest bądź co bądź publiczny to private subversion to fikcja, każdy wie, że łatwo zdobyć najnowszego tfs'a bez kupowania donatora.

czy elf żałuje, że wspiera projekt? nie sądze, bo ma w życiu ciekawsze rzeczy i OT jest na odległym miejscu

niewiem, może to zepsuje OTSy ten rl datapack tak jak niby zepsuł OTSy gesior... i co? ;s

- - - Updated - - -

a jeszcze kwestia języków, to nie zamierzam iść w kierunku informatyki, więc nie uczę się ich jeśli mnie nie zafascynują, nie robiłem tych skryptów z pobudek takich jak perspektywa zarobku itd. (większość was przecież dlatego robi te OTSy), ale jakoś to było dla mnie fajne, zdecydowanie bardziej na początku niż teraz, chociaż teraz też czuję satysfakcję gdy napiszę coś w zupełnie nowym świetle ;p

może popróbuje coś z c++, ale do tego trzeba mieć trochę czasu, a teraz nie będę go miał tyle co kiedyś

- - - Updated - - -

Okey:

- parę błędów w Bigfoot's Burden Quest (Gnomebase) zostało poprawionych
- linki w Killing in the name of zostały zmienione z wklejto na pastebin bo osoby nie posługujące się językiem polskim miały problem z wpisaniem hasła...
- dodałem Taming Mountów (oswajanie)
http://otland.net/f81/the_hide-taming-mounts-like-rl-tibia-176310/

No to, żeby nooby na tym nie zarabiały można zrobić odpłatny przelwem

tzn? ja mam w miarę normalne jak tak sobie patrzę jak sasir nazywał te zmienne.. xD

"kurwa1 = " "kurwa2 = " "dziwka = " "gowno = " xddd

Back