• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

pytanie o allegro

experienced

Intermediate OT User
Reaction score
102
siemka
mam takie pytanko
czy allegro pobiera jakies oplay za to ze ma sie tam u nich konto poprostu nic nie sprzedajesz ale jestes tam zarejestrowany

to czemu na moim koncie w rachunkach w zakladce historia mam jakies pudsumowania miesiaca i za kazdy miesiac saldo -5.35

Ile kosztuje korzystanie z Allegro?

Allegro pobiera opłatę za wystawienie przedmiotu. Jeśli przedmiot zostanie sprzedany, pobierana jest prowizja. Rejestracja, licytacja, kupowanie oraz korzystanie z większości pozostałych usług Allegro są bezpłatne. Podane ceny zawierają 23% VAT.

Powyższy tekst pochodzi z POMOCY umieszczonej na stronie allegro.
Musiałeś coś wystawić i Ci wisi od dawna na koncie.. Jeżeli nie wiesz co to to pisz tutaj Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Płaci się za wystawianie aukcji, ale bez lipy, mi zawiesili konta, postraszyli sądem, ale jak na razie ucichło i przez rok nie mam wieści żadnych od nich mimo iż nie zapłaciłem, a było do zapłaty 60zł, więc możesz sobie jeszcze powystawiać aukcje. : )

Jedynce co robia to blokuja konto i strasza sadem ;P Dla takiej kwoty to im szkoda nawet wytaczac proces. Na pewno wystawiles jakas aukcje (lub ktos z rodziny?). Nawet jezeli nic nie sprzedasz i tak czy siak nalicza Ci to.

Jedynce co robia to blokuja konto i strasza sadem ;P Dla takiej kwoty to im szkoda nawet wytaczac proces. Na pewno wystawiles jakas aukcje (lub ktos z rodziny?). Nawet jezeli nic nie sprzedasz i tak czy siak nalicza Ci to.

Nie straszą, tylko przekazują sprawę do firmy windykacyjnej i mają w dupie co się dzieje dalej. Opłaty z tytułu założenia sprawy, roboty komorniczej ponosisz Ty, czyli dłużnik.
Na razie nic nie zrobią, tylko powysyłają upomnienia, a odezwą się jak urosną odsetki do fajnej kwoty ;).

Szanowna Pani/Szanowny Panie!

Opłaty Allegro

Jeżeli otrzyma Pani/Pan tę wiadomość po dokonaniu wpłaty (gdy pieniądze są już w drodze na konto Allegro.pl), prosimy uznać poniższe informacje za nieaktualne. Jednocześnie dziękujemy za uregulowanie należności.

Informujemy, że upłynął wyznaczony w poprzednim powiadomieniu termin zapłaty za usługi Allegro.pl. Termin ten nie może zostać przedłużony. Niestety do dziś nie otrzymaliśmy Pani/Pana wpłaty. Uprzejmie prosimy o uregulowanie płatności zgodnie z rozliczeniem za miesiąc 9/2011.

Saldo rachunku wynosi: -13,93 zł

Fuck, też o tym zapomniałem.

Nie ma co płakać na temat czy płacić im czy nie, pewnie allegro nie raz wam pomogło coś kupić i sprzedać, wpłacam regularnie i mi nie szkoda pieniędzy na wpłacanie im bo zajebisty pomysł.

Co do tematu, możesz także miec saldo na - bez wystawiania aukcji z przyczyny że coś zakupiłeś a dana osoba nie otrzymala od Ciebie kasy to wtedy ponosisz koszty prowizji / daną część % wystawienia aukcji (jeżeli 1 sztuka). Tzw "Zwrot prowizji od kupującego".

radzę wam zapłacić po 2 latach przyszła mi windykacja do zapłaty 280 zł ;p , Samme dobrze mówi.

Back