• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Pytanie Windows 7

Beef3

New Member
Reaction score
0
Mam do was pytanie, nie znam sie w ogóle na kompach i chciałbym zapytać czy moge wgrać Windows 7 64 bity i czy będzie chodził battlefield 3

Mój Komp
4GB RAM
Geforce 9600 GT
AMD Phenom(tm) 8450 Triple-Core Procesor

Wymagania BF

Minimum
Procesor Core 2 Duo 2.4 GHz, tudzież Athlon X2 2.7 GHz
2GB pamięci RAM
Karta graficzna kompatybilna z DX 10.1, z 512MB na pokładzie - Radeon z serii 3000-6000 o wydajności przynajmniej Radeona 3870, albo GeForce serii 8,9, 200-500 o wydajności przynajmniej GeForce 8800 GT
20GB wolnego miejsca na dysku

Zalecane
Procesor czterordzeniowy
4GB pamięci RAM
Kartę graficzną kompatybilną z DX 11, z 1024MB na pokładzie - Radeona 6950 lub GeForce'a GTX 560

Czy jak wgram windows 7 64 bity to będzie chodził BF ?

System bitowy nie ma tu nic do rzeczy. Chociaż systemy 64 bitowe są zalecane do komputerów 3GB+ ponieważ do tylu obsługuję 32 bitowy system. Zapamiętaj jedno jeżeli gra ci freezuje - jest to wina taktowania/czasu procesora. Jeżeli natomiast mało fps - grafika i ram. Chodził bf będzie a nawet skakał i latał. Ale maksymalnie wyciśniesz 25-30 fpsów ( na najniższych) wynika to z Twojej chujowej karty graficznej. Jeżeli nie masz kasy na upgrade zestawu to wiatraki cooler'a ew. jakieś innej renomowanej firmy i kręć grafike i procesor. Aha, i nigdy nie sugeruj się wymaganiami bo są one w 80% wzięte z dupy bo większość nowych tytułów ma tak zjebane optymalizacje że trzeba mieć minimum 2x lepszy komputer od wymagań maksymalnych aby działało wszystko jakoś płynnie do czasu aż łaskawie wypuszczą patcha, z bf będzie tak samo ;)

Aha, i nigdy nie sugeruj się wymaganiami bo są one w 80% wzięte z dupy bo większość nowych tytułów ma tak zjebane optymalizacje że trzeba mieć minimum 2x lepszy komputer od wymagań maksymalnych aby działało wszystko jakoś płynnie do czasu aż łaskawie wypuszczą patcha, z bf będzie tak samo ;)
Święta prawda!
Pamiętam wakacje z Crysisem - koszmar!​

Jeszcze niedawno była beta BF3 na PC i konsole. Mogłeś ściągnąć i sprawdzić. Moim zdaniem z 25fps uciągniesz ale na najniższych detalach i wątpie, żeby się wtedy fajnie grało.

Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Wymagany minimum GeForce 8800 GT, masz Geforce 9600 GT, lepszy procek więc będzie chodzić.
Ja w Crysisa 2 grałem na GT 9800+Athlon II X2 2.21GHz i na minimalnych całkiem przyzwoicie.

A co do wymagań zalecanych - mam Gigabyte Geforce GTX 560 Ti, grałem na Ultra 1280x1024 z 30-40 klatkami, a wiadomo że nie ma w becie najbardziej zasobożernych dodatków takich jak teselacja - więc dość trafione rekomendowane.

Jest masa poradników jak to się robi. Ale jeżeli nie miałeś nigdy styczności z biosem to nawet nie podchodź do próby podkręcania. Jeszcze przesadzisz z napięciami i po procku albo karcie będzie.

Back