• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Real Map - bugi

Scooty

Enemia.EU
Reaction score
14
Witam was,

szukam osoby która zna jakieś bugi w tej dacie: http://otland.net/f464/8-6-real-server-map-96409/

oczywiście nie licząc tych, które są opisane w postach niżej, questy też wszystkie sprawdziłem i poprawiłem.

chodzi mi tutaj np. o możliwość kupienia czegoś u npc taniej, a sprzedania drożej i inne tego typu błędy.

a no i jeszcze dodam, że interesują mnie bugi typowe dla real mapy, więc błędy typu addVip itd. odpadają.

chętni niech piszą na priv, uzgodnimy cenę ;)

Nie to żebym był złośliwy, ale pierw pytania o hosting który lepszy teraz o powiedzenie jakie są bugi w danej dacie...hmm wszystko na gotowe? Zalozyc moze jeszcze za Ciebie konto w banku żeby miała gdzie kasa wpływać? Może podać jeszcze fora gdzie najlepiej reklamować?

Niektórzy to tu przesadzają na potęgę, nie wiem czy na żarty czy tak serio.

Chodzi o to, żeby zarobić i się nie narobić! zauważ że jego veneris stoi bez żadnego UPDATE po parę miesięcy, w ogóle się nim nie zajmuję. A ostatnio na gg mi pisał, że "on ma ludzi od wszystkiego" i ma wyjebane ludzi w PB, bo nie szuka "kolegów". Dlatego nie warto mu pomagać. Dodam, że sprzedałem mu silnik za mega śmieszną cene, uratowałem mu dupe, 6 miesięcy bez crasha, to jak ktoś inny chciał ode mnie kupić silnik to mu pisał że jestem "dziwny i żeby mi nie ufał", jednocześnie pisząc mi na gg czemu mu sprzedałem TAK TANIO!, nie mówiąc o tym że on miał jeszcze taniej....

Chcecie pomóżcie, lecz jak już wspomniałem -- nie warto, bo to frajer, rozumiem że można otsy dla kasy robić, ale przydało by się coś w nie włożyć, czego on nie robi.

Chodzi o to, żeby zarobić i się nie narobić! zauważ że jego veneris stoi bez żadnego UPDATE po parę miesięcy, w ogóle się nim nie zajmuję. A ostatnio na gg mi pisał, że "on ma ludzi od wszystkiego" i ma wyjebane ludzi w PB, bo nie szuka "kolegów". Dlatego nie warto mu pomagać. Dodam, że sprzedałem mu silnik za mega śmieszną cene, uratowałem mu dupe, 6 miesięcy bez crasha, to jak ktoś inny chciał ode mnie kupić silnik to mu pisał że jestem "dziwny i żeby mi nie ufał", jednocześnie pisząc mi na gg czemu mu sprzedałem TAK TANIO!, nie mówiąc o tym że on miał jeszcze taniej....

Chcecie pomóżcie, lecz jak już wspomniałem -- nie warto, bo to frajer, rozumiem że można otsy dla kasy robić, ale przydało by się coś w nie włożyć, czego on nie robi.

1. Wszystko co robię na veneris.pl jest przemyślane, nie muszę wprowadzać update co 2 dni, zresztą to że edycje trwają po kilka miesięcy to tylko potwierdza
2. Kupiłem od ciebie silnik, fakt. Ale dupę uratował mi Matt
3. Pokazałeś jaki jesteś dziecinny wrzucając mi bez powodu na gg

@2x up

kret: pytanie o serwerownię chyba jest zupełnie normalne? kto pyta nie błądzi
a jeżeli chodzi o bugi, to napisałem, że te w source mam poprawione i się nie boję, chodzi mi tutaj o datę.
a w mój projekt real mapy wkładam bardzo dużo pracy, z pewnością będzie to rewolucja po kilkoma względami, bo niektórych rozwiązań nie widzieliście jeszcze nigdzie indziej(np. nie będzie pkt dla gildii, zastąpi to coś nowego, o wiele lepszego)

Zresztą dyskusje na ten temat nie mają sensu, haters gonna hate i tyle ;)
Tych którzy chcą zarobić zapraszam na priv

Ja chce zarobić, btw. gdzie moje symboliczne 10 zł za naprawe mail() w Twoim venersie :/ ?

tak btw. ja też nie muszę robić updatów: Uptime: 1271h 58m; Players Online: 102; Last login: 20 January 2012, 10:50 pm ;)

kret: nie rozumiem...

podam ci prosty przykład;

chcesz mieć fajny pokój, idziesz do jakiegoś projektanta wnętrz, płacisz mu i on ci daje pomysł. To samo jest ze mną, uważam za nierealne samemu znalezienie wszystkich błędów na mapie więc szukam kogoś kto się na tym zna(miał już serwer na tej dacie), płacę mu, a on mi pomaga.

ludzie, jak ktoś chce pomoc za darmo to mu mówicie o pieniądzach, ja chcę zapłacić to też wam nie pasuje :D jak dla mnie jesteście śmieszni i tyle.

1. Wszystko co robię na veneris.pl jest przemyślane, nie muszę wprowadzać update co 2 dni, zresztą to że edycje trwają po kilka miesięcy to tylko potwierdza
2. Kupiłem od ciebie silnik, fakt. Ale dupę uratował mi Matt
3. Pokazałeś jaki jesteś dziecinny wrzucając mi bez powodu na gg

@2x up

kret: pytanie o serwerownię chyba jest zupełnie normalne? kto pyta nie błądzi
a jeżeli chodzi o bugi, to napisałem, że te w source mam poprawione i się nie boję, chodzi mi tutaj o datę.
a w mój projekt real mapy wkładam bardzo dużo pracy, z pewnością będzie to rewolucja po kilkoma względami, bo niektórych rozwiązań nie widzieliście jeszcze nigdzie indziej(np. nie będzie pkt dla gildii, zastąpi to coś nowego, o wiele lepszego)

kret: nie rozumiem...

podam ci prosty przykład;

chcesz mieć fajny pokój, idziesz do jakiegoś projektanta wnętrz, płacisz mu i on ci daje pomysł. To samo jest ze mną, uważam za nierealne samemu znalezienie wszystkich błędów na mapie więc szukam kogoś kto się na tym zna(miał już serwer na tej dacie), płacę mu, a on mi pomaga.

ludzie, jak ktoś chce pomoc za darmo to mu mówicie o pieniądzach, ja chcę zapłacić to też wam nie pasuje :D jak dla mnie jesteście śmieszni i tyle.

Zresztą dyskusje na ten temat nie mają sensu, haters gonna hate i tyle ;)
Tych którzy chcą zarobić zapraszam na priv

Ta? mam rozmowy GG gdzie pisałeś, dziekowałeś za pomoc, nawet po 2 miesiącach pisałeś że działa bez zarzutu. Ja jestem dziecinny? pomogłem Ci, a ty mi wrzucasz za plecami że jestem oszust i na pewno coś kombinuje(bo nikt za taką cenę by nie wspierał konkurencji)? zastanów się co piszesz... Kto jest frajer? sprzedałem silnik, a ty kolesiowi piszesz że odkupisz od niego( w razie jak by Ci padał serwer bo mu się trochę zwróci..., o aktualnej edycji mowa ).

Co ma pokój do serwera OTS? na serwerze zarabiasz, a po za tym dobrze napisałeś "płacisz mu", a ty lecisz na żyda i piszesz "kto pomoże za darmo"....

2012-02-25 23:12:48
że w dupie mam respekt innych hosterów i ludzi z polish board
o widzisz
2012-02-25 23:17:39
taka jest różnica pomiędzy wami(otland i te sprawy) a ludźmi z którymi się zadaję

Drugi powód, dla którego mu nie warto pomóc.

images

Last edited:
a ty lecisz na żyda i piszesz "kto pomoże za darmo"....

nie napisałem "kto pomoże za darmo", czytaj ze zrozumieniem.

mam rozmowy GG gdzie pisałeś, dziekowałeś za pomoc, nawet po 2 miesiącach pisałeś że działa bez zarzutu.

no właśnie, podziękowałem, zapłaciłem więc chyba wszystko jest okej? każda twoja rozmowa ze mną sprowadza się do tego, że mi piszesz o tym jak to mi uratowałeś dupę, a są ludzie którzy mi pomogli dużo bardziej i jakoś się z tym nie obnoszą

a to co ci napisałem to prawda, większość ludzi z tego forum to idioci, z którymi nie chcę mieć nic wspólnego. Jednak są tutaj też ludzie którzy na prawdę mają coś w głowie: Qanti, Ethan

a z tym oczernianiem ciebie za plecami to dalej nie wiem o co ci chodzi...

a z tym oczernianiem ciebie za plecami to dalej nie wiem o co ci chodzi...

Myślę, że dobrze wiesz o co chodzi, zresztą mam dowód na to że koleś nie leciał w chuja że mu coś pisałeś.

Scooty
2012-02-22 18:35:47
brawo :D

Donaj
2012-02-22 18:35:55
xd?

Scooty
2012-02-22 18:36:13
sprzedajesz wszystkim silniki, żeby sobie zwiększyć konkurencję?

Donaj
2012-02-22 22:04:22
a Tobie jak sprzedalem bylo git?;]

Scooty
2012-02-22 22:04:58
nie wiem dlaczego mi sprzedałeś właśnie
2012-02-22 22:05:32
wiesz zrobisz co chcesz, ale więcej zarobisz jak nikomu nie będziesz dawać silnika...
2012-02-22 22:05:44
albo sprzedawaj, ale za 1000zł, a nie 200

Dobra, nie syfie Ci tematu. Ale zastanów się koleś nad sobą, bo pomagałem Ci nie raz i nie wiadomo czy jak bym Ci nie pomógł latem z venerisem, czy byś go dalej hostował... dokładnie Ci przypomnę sytuację :) ktoś ruszył z pewnym EVO, i był bardzo dużą konkurencją dla Ciebie, dlatego łatwiej było Ci wciskać mu kity na mój temat, zamiast napisać prawdę :)

@up
no właśnie, napisałem to TOBIE, chciałem żebyś wiedział co sądzę na ten temat i tyle...
a z tym konkurencyjnym evo to dalej nie ogarniam...

@ludzi którzy chcą pomóc zapraszam na priv

zastanow sie 2 razy zanim zaczniesz pchac lapy w rl mapy

nie doczekasz jutra u mnie masz to jak w banku.

a ty kolego mi to piszesz już 4124124 raz...

"scooty nie postawisz już otsa, gwarantuje ci to" blablablabla

niedawno wystartował veneris, 800 osób ii? cisza, nikt nie dał rady.

ty mi coś obiecywałeś, gandzior też obiecywał - szkoda tylko że na obietnicach się skończyło.

ludzie z polish boarda...

Co do celu tematu to lepiej poszukaj zwyklych graczy co Ci znajda błędy, a pozniej ich jakos wynagrodz na serwie.

kurcze jakieś 3-4 razy myślałem nad udostępnieniem swojej daty ogólnie na np. otland, czytając takie tematy jednak przekonuje się, że dobrze, że tego nie zrobiłem

oj skoti z twoją osobowością pewnie często zmieniałeś szkoły, za dużo siniaków, co?

a venerisa nikt nie ruszył, bo to ścierwo i żal ruszać i mają wyjebane z evo z 50-80 graczy...

Back