• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Real Map z rookiem + mały exp

ancak

New Member
Reaction score
0
Witam,

Interesuje mnie stworzenie Real Mapki z rookiem z dość małym expem mapka jak na razie ma 96 mb 3 dodane wyspy standardowe, pytanie moje brzmi: Czy byłby 'popyt' tj. zainteresowanie serwerem Real Map z expem:
PHP:
1-8 - 10x
8-50 - 8x
51-100 - 6x
101-150 - 4x
151-x   - 2x
Protect level: 8
PHP:
rateSkill = 20.0	
rateMagic = 10.0	
rateLoot = 2.5	
rateSpawn = 1

oraz czy byłoby to opłacalne.

screeny mogę podesłać, ale w późniejszym terminie.

oraz nie kierujcie się moimi poprzednimi projektami, bo w końcu od czegoś przygodę trzeba było zacząć.

Pozdrawiam.

bo trzeba duzo expic zanim zaczna sie bic , moim zdaniem takie otsy sa najlepsze a nie !bless i dalej

Scooty wiesz dlaczego? Dlatego że expili, zbierali gpki z głupich trolli, rotwormów, a po 3 dniach najgorszej męczarni jaka na początku zawsze bywa jest np cofka o cały dzien no to kurwa dziwicie sie czemu? Zapewnijcie im ze nie bedzie zadnych błedow, backupów to moze pograją. A na orsza wbijają po paru godzinach juz sie nawalają i są zadowoleni (mnie to akurat nie rajcuje).

No to jaki exp w takim razie proponujecie ?
w każdym razie i tak polaczka każdego się nie zadowoli przecież ;p ale wracając to podajcie swoja wizje na stagesy

Oczywiście zdajesz sobie sprawe, że serwer musi być bardzo zbliżony do oficjalnych?
Wydaje mi sie, że exp jest troszke za mały, ale serwer z niskim expem jak najbardziej może sie sprawdzić! Przykład? Enibia.
Czy opłacalne? Hmm wydaje mi sie, że tak

Tak zdaje sobie z tego sprawe, na czas dzisiejszy mapka oraz skrypty sa mniej wiecej zblizone do oryginalu z tej wersji w okolo 94-96% mysle, ze nie jest zle, a z czasem bedzie lepiej.

Piszcie w kazdym razie swoje wizje, co jest mile widziane, a co nie.

Exp Sage - porazka [jak rpg serv to tylko staly exp]
Real map - "Gdzies to juz widzialem"

Śmiem twierdzić, że chcesz zarobić małym nakładem pracy.

nie jest łatwo zrobić taki server, a jeszcze skłonić innych do swojej koncepcji jeszcze bardziej

widzę, 0 doświadczenia (wnioskuje to z twoich postów w temacie) w dziedzinie rl map i ogółem (zmienię zdanie, jak coś zaprezentujesz ;p )

pewnie kierujesz się chęcią łatwego zarobku, a wybierasz rpg, a nie orshe, dlatego, że orshów jest sporo i duża konkurencja, a w "rpg rl mapach" (xd) jest mała konkurencja, bo trudno coś dobrego takiego stworzyć, a jeśli komuś się uda to będzie miał spory zysk i pewnie się kierujesz przesłaniem, ze to ty jesteś tym "wybranym"

xd
ale ja pojebane rzeczy wypisuje bez kitu xd

xd

ale w sumie, mają niektóre sens ;s

taaaaak, rozważam sam ze sobą sens wypowiedzi, jeszcze w tym samym poście

:ssssssss

Ja osobiscie w moich oczach nie widze serwerow 9.0 z real mapa, jest to tak przedawkowana tibia jak czlowiek po zjedzeniu duzej ilosc pizzy :P Ale kazdy ma swoje wizje i ma prawo zobaczyc czy uda mu sie stworzyc godny serwer =]

tak, tak zbieram na czołg z real mapy.. z reszta zarobek mnie nie interesuje byle bym nie dopłacał. Doświadczenie zdobywa się 'coś' robiąc, a żeby do czegoś dojść i jakieś w ogóle zdobyć trzeba od czegoś zacząć, darujcie sobie posty o łatwym zarobku bo jest to zwykle pierdolenie.

No jasne, gra sie w tibie aby wciskac klawisze F1-F12, miales chyba na mysli 7.6, nie 8.6

Dobra juz wiemy ze bronisz rękami i nogami starych czasów bo sam taki ots robisz, ale tibia 9.~~ jest w miare spoko według mnie te cooldowny dodały troche klimatu (jesli tak mozna to nazwać), nie ma juz nawalania ueków ile wlezie, jakaś rotacja w spellach jest itp.

Dobra juz wiemy ze bronisz rękami i nogami starych czasów bo sam taki ots robisz, ale tibia 9.~~ jest w miare spoko według mnie te cooldowny dodały troche klimatu (jesli tak mozna to nazwać), nie ma juz nawalania ueków ile wlezie, jakaś rotacja w spellach jest itp.

cooldowny powinny być od początku istnienia gry, wtedy był moim zdaniem lepszy balans czarów i run i ogółem tylko ludzie się skarżyli, że za mocno sorc bije.. zamiast dać od razu cooldowny to się pierdolili w jakieś zmiany systemów co moim zdaniem rozjebały grę... już nigdzie nie spotkacie druida robiącego UHy na sell ;/

Back