• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Redskull za zabicie potworka ?

dragon1155

Member
Reaction score
8
Witam, jestem tu nowy chociaz konto zalozylem dawno ale nie korzystalem wiec od razu przepraszam jezeli zły dział (mam kulawy angielski. Otoz na moim silniku (tfs 0.3.6) z ustawieniem w cofigu useblackskull=false ma miejsce takie cos; po zabiciu jakiegokolwiek potwora gracz otrzymuje redskulla, nie w grze ale na stronie i w bazie danych przez co psuje sie caly frag system bo gracz ktory raz otrzymal red skulla drugi raz go juz nie otrzyma...Bardzo prosze o przeniesienie jesli zly dzial ale jeszcze bardziej prosze o pomoc bo szukam juz tego kilka miesiecy na przeróżnych forach...

Ta, my tu mamy tyle dzialow na PB, ze szansa na trafienie jest bardzo mala, a juz dopiero jesli ma sie kulawy angielski.

Co do bledu, jezeli jest to TFS 0.4 , to zmien reva.
Jak 0.3.6 sprawdz creaturescripts.

nie rozumiem...szukalem pomocy bo sam nie umiem poradzic na to i nie wiem co jest przyczyna ...a co do zmieniania silnika robilem juz to kilka razy...dzialo sie tak na tfs 0.3.6 i po wielu zmianach dalej sie dzieje wiec wrocilem do pierwotnego...nadal oczekuje pomocy !

@up: sam chetnie wszystko zrobie tylko niech ktos wytlumaczy mi jak...od nikogo nie oczekuje ze zrobi za mnie robote, chcialbym poznac przyczyne i instrukcje jak sie jej pozbyc gdybym sam nie wiedzial

Jeśli twierdzisz, że dzieje się to na stronie, to napraw stronę.

@up: czytanie ze zrozumieniem=podstawowka... Mowilem ze tak sie dzieje w bazie danych I NA STRONIE...jak gracz ma tego rs po zabiciu potworka na graczu juz go nie wbije...bo ma go od potworkow...
@Wymietek: o co chodzi, nie bardzo kumam

Chodzi o to, ze masz sprawdzic wszystkie skrypty, w folderze creaturescripts, w ktorych zostala uzyta funkcja onKill bo najprawdopobniej tam lezy blad, jak nie umisz to sie naucz.

he, nie ma nigdzie funkcji on kill (?) chyba ze zle sprawdzilem a to raczej malo prawdopodobne

@edit: sory za brak profesjonalizmu ale nigdy nie mialem problemu tego typu dlatego jestem troche zdezorientowany i nie ogawy ..troche..

Dziwny config ...
Od wysokich skilli mlvli sie jebie to może od tego też ?
Code:
	dailyFragsToRedSkull = 3555
	weeklyFragsToRedSkull = 542343
	monthlyFragsToRedSkull = 1023423432
	dailyFragsTo[B]BlackSkull[/B] = dailyFragsTo[B]RedSkull[/B]
	weeklyFragsTo[B]BlackSkull[/B] = weeklyFragsTo[B]RedSkull[/B]
	monthlyFragsTo[B]BlackSkull[/B] = monthlyFragsTo[B]RedSkull[/B]

@up: chwilowe ustawienie, chcialem zobaczyc co wyjdzie, teraz jest inaczej - normalnie z reszta czegokolwiek bym tam nie wpisal to i tak problem sie powtarza

proszę bardzo:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<creaturescripts>
<event type="login" name="PlayerLogin" event="script" value="login.lua"/>

<event type="joinchannel" name="GuildMotd" event="script" value="guildmotd.lua"/>
<event type="receivemail" name="Mail" event="script" value="mail.lua"/>
<event type="reportbug" name="SaveReportBug" script="reportbug.lua"/>
<event type="advance" name="AdvanceSave" event="script" value="advancesave.lua"/>

<event type="think" name="Idle" event="script" value="idle.lua"/>
<event type="think" name="SkullCheck" event="script" value="skullcheck.lua"/>
</creaturescripts>

łap:

function onThink(cid, interval)
if(not isCreature(cid)) then
return
end

local skull, skullEnd = getCreatureSkull(cid), getPlayerSkullEnd(cid)
if(skullEnd > 0 and skull > SKULL_WHITE and os.time() > skullEnd and not getCreatureCondition(cid, CONDITION_INFIGHT)) then
doPlayerSetSkullEnd(cid, 0, skull)
endend

wszystko normalnie, nie mam pomyslu.
sprobuj zmienicc to ustawienie z configu...

jakie ? wszystko jest jak trzeba...

redSkullLength = 30 * 24 * 60 * 60
blackSkullLength = 45 * 24 * 60 * 60
dailyFragsToRedSkull = 5
weeklyFragsToRedSkull = 10
monthlyFragsToRedSkull = 20
dailyFragsToBlackSkull = 10
weeklyFragsToBlackSkull = 20
monthlyFragsToBlackSkull = 30
dailyFragsToBanishment = 13
weeklyFragsToBanishment = 22
monthlyFragsToBanishment = 33
blackSkulledDeathHealth = 40
blackSkulledDeathMana = 0
useBlackSkull = false
useFragHandler = true
advancedFragList = false

Używasz jakiegoś serwera z neta? może celowo jest jakiś skrypt dodany, żeby rsa ustawiał w bazie?

Sprawdź wszystkie craturki.

Back