• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Router [Tp-link]

Mr Zool

New Member
Reaction score
2
mam pytanie odnosnie "podzialu" predkosci
mam neta 4 mb

w Domu mam 2 laptopy i mojego kompa
Chcial bym to rozdzielic
Laptopy po 1mb
Komp 2mb

I zeby nie bylo chuja zeby korzystac z calej predkosci.

Chodzi mi o to
Aby komputery byly nie zalezne.
Gdy na 1 jest cos pobierane na drugim sie tego nie odczuwa.

// Czytalem o programach "NETLIMITER" ale podobno niektore "routery" maja to wbudowane?
Jakies propozycje ?

mam pytanie odnosnie "podzialu" predkosci
mam neta 4 mb

w Domu mam 2 laptopy i mojego kompa
Chcial bym to rozdzielic
Laptopy po 1mb
Komp 2mb

I zeby nie bylo chuja zeby korzystac z calej predkosci.

Chodzi mi o to
Aby komputery byly nie zalezne.
Gdy na 1 jest cos pobierane na drugim sie tego nie odczuwa.

// Czytalem o programach "NETLIMITER" ale podobno niektore "routery" maja to wbudowane?
Jakies propozycje ?

To o czym piszesz zwie się QoS i rozdziela łącze dla danego adresu IP na lokalu. Teraz wszystkie routery mają tą funkcje, wystarczy umieć ją skonfigurować.

W moim tp 740 nasz możliwość ustawienia minimum i maksimum dla danego ip. Jeśli ustawi minimum a serwer wysyła do tego komputera szybciej niż inne pozwalają to inne zwolni. I jest to dla niepoznaki ukryte w opcji kontrola przepustowości jakoś to po polsku będzie

Ja mam TP Linka(modelu nie podam bo mi sie nie chce podejść do routera), przeszukałem jego konfiguracje i nie widziałem tam niczego odnośnie ograniczania prędkości na dane ip, hosta. Poszukałem trochę i znalazłem NetLimiter, od tamtej pory nie słyszę z 2 pokoju krzyków typu:
ku***, zgaś youtube bo się prawie wyjeba***
Jeśli chcesz to Ci uploadne ten program(ale to już na pw).

Mogl by ktos podac gdzie dokladnie ustawia sie "Limit na IP" ?
Szukalem i znalesc nie moge po zalogowaniu na admina
dokladnie mam : TL-WR740N

Last edited:
Dokładnie mój model. I to jak już pisałem jest w dziale kontrola przepustowości. Teraz tylko to na angielski zmien
tylko najpierw daj wszystkim stałe ip bo to z jakiegoś powodu ip kontroluje a nie mac

Back