• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Rpg server ? zna ktos

Ludzie, chyba nie wiecie co to znaczy rpg! W OTS Role Playing Game (ang. - gry w ktorych jest fabuła) nie chodzi o własne mapy i quest w stylu zabij i otwórz skrzynkę. Tibia jest grą RPG ponieważ kryje ona w sobie pewne tajemnice, bardziej rozbudowane questy/zadania.

#TOPIC
Ja właśnie robię taki OTS, gdzie questy będą trudniejsze, zagadkowe - będzie miał on własny klimat ;]

Tibia jest grą RPG ponieważ kryje ona w sobie pewne tajemnice

images

Cipsoft pochował już dawno część rpg tej gry (czytaj nagrobek gdzieś na cmentarzu obok noble kfesta "tutaj lezy czesc rpg tej gry" przetłumaczone.)

To, ze wiekszosc nie wie co to rpg w tibii zawdzieczamy przede wszystkim spoilerom na wszelkich tibia wiki, wiec w sumie to nie wina tibii - przynajmniej do czasu kiedy zezwolili oficjalnym fansajtom umieszczac spoilery u siebie. To oznaczalo zaakceptowanie przez cipsoft takiego obrotu sprawy.

A czy ten temat nie służy do dawania i dzielenia się fajnymi serwerami rpg ots ?
Jak zawsze wszyscy mają wiele do gadania tylko szkoda ,że nie na temat.
Trochę poszukałem i znalazłem serwery które chociaż poniekąd przypominają taktowe , wiem ,że wiele będzie przeciwnych bo tu jak zauważyłem każdy inaczej opisuje rpg.

Z otservlist.org

ronclassic.com - exp 5x
neravia.com.pl - exp 6x
ethera.pl - 20x
viceria.pl - 20x
195.117.191.189 - 20 x

bronson.servegame.com - 6x
otserv.scapeot.com - 5x

To tyle takie w miarę , wiadomo nie można ich wszystkich nazwać RPG , ale w jakiś sposób przypominają je.

Kiedyś był serwer coś w stylu Kingdom Age, czy jakoś tak - fajny custom, dużo wprowadzili fajnych systemów, itd. Nie wiem czy to nadal jest, ale wydało się bardzo fajne.

Gdzieś na Otlandz'ie był temat =).​

Kiedyś był serwer coś w stylu Kingdom Age, czy jakoś tak - fajny custom, dużo wprowadzili fajnych systemów, itd. Nie wiem czy to nadal jest, ale wydało się bardzo fajne.

Gdzieś na Otlandz'ie był temat =).​
K.A. już nie działa.

`Najlepszy mapper na świecie, najlepsi programiści(CPP), najlepsi designerzy...
Co wyszło? A mianowicie to:

[video=youtube;00I2iaIezJs]http://www.youtube.com/watch?v=00I2iaIezJs[/video]​

`Najlepszy mapper na świecie, najlepsi programiści(CPP), najlepsi designerzy...
Co wyszło? A mianowicie to:

[video=youtube;00I2iaIezJs]http://www.youtube.com/watch?v=00I2iaIezJs[/video]​

Bump na następną stronę...​

No i czemu to upadło przecież ten filmik prezentujący był świetny.
Upadło bo graczy czujących rpg jest malutki odsetek, więc na taki serwer wbija np 200 osób, z czego rpg lubi 30-40, reszta to 'super gildia plz 50000 punkty albo idziemy na innego orsza', po paru dniach odchodzą bo nie umieją rpg a zostaje 40 graczy, większość z tych graczy widzi że liczba ludzi spada więc odchodzą bo serwer upada no i koniec:)
Na przykładzie ś.p. Kealia.pl.

Altaron.pl narazie najlepszy rpg server, spolszczony, własny klient, własna mapa, systemy, rook, nie ma chyba botów. Ponoć gra ok 200+ osób, ale nie wiadomo, wyczytałem to na necie, statyk i online nie ma na stronie ani w grze, dzieki czemu nie ma ścigania się w lvlu i statach, super ots tyle powiem i exp jest też bardzo niski.

@up
200 osob owszem ale nie online. W grze jest maksymalnie 50 osob online nie wiecej. Exp jest x1 w tym potwory sa silniejsze. Niestety serwer jest beznadziejnie zbalansowany.
Mag - sciaga na hita z ue lucznika / wojownika na 2
Wojownik - sciaga na hita maga z silnej bomby (przebija sie przez utame) / lucznika na 2 :rolleyes:
Lucznik - jedyne co moze zrobic to bic z silnej bomby i modlic sie zeby nie dostal ue od maga
Ogolnie PVP niczym sie nie rozni niz na OTSie ORSHx99999999 - kto pierwszy uderzy ten wygrywa!

Altaron.pl narazie najlepszy rpg server, spolszczony, własny klient, własna mapa, systemy, rook, nie ma chyba botów. Ponoć gra ok 200+ osób, ale nie wiadomo, wyczytałem to na necie, statyk i online nie ma na stronie ani w grze, dzieki czemu nie ma ścigania się w lvlu i statach, super ots tyle powiem i exp jest też bardzo niski.

Nie powiem, bo zapowiada się zajebiście, już go kiedyś widziałem ale nie wierze w to, że tam gra 200 osób <_<

@Bartastkd - Owszem gra 200 osób bynajmniej nie dawno temu tyle grało, bo czytałem na necie i ludzie pisali że np wyświetlało się na altaronie, że nowy rekord padł 300 osób.

Gralo... Jak serwer wystartowal. Obecnie gra srednio 50 osob online na Altaronie.

Back