• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Rush Event problem z onStatsChange

Keshho

New Member
Reaction score
0
Code:
function onStatsChange(cid, attacker, type, combat, value)

if combat == COMBAT_HEALING then
            return true
        end
        if getCreatureHealth(cid) > value then
            return true
        end
        if getPlayerStorageValue(cid,7749) == 1 then
        doCreateItem(2016,1,getCreaturePosition(cid))
        doTeleportThing(cid, {x=1001,  y=1003,  z=7})
        doSendMagicEffect(getCreaturePosition(cid), 10)
        doRemoveConditions(cid, FALSE)
        doCreatureAddHealth(cid, getCreatureMaxHealth(cid) - getCreatureHealth(cid))
        doCreatureAddMana(cid, getCreatureMaxMana(cid) - getCreatureMana(cid))
        end

return false

end

Mam problem z tym skryptem. Nie wiem jak to napisać, żeby tylko gracze ze storage 7749,1 byli teleportowani po smierci i dostawali te inne rzeczy które okresliłem wyżej a gracze ze storage 7749, 0 lub innym niz 7749,1 normalnie umierali. W obecnej formie skrypt działa ze storage 7749,1 ale w innym wypadku nie pozwala uśmiercić gracza. Bardzo proszę o pomoc

Edit
Próbowałem tez ifem w login.lua, ale wtedy łapie wartość storage tylko przy zalogowaniu i żeby dobrze skrypt działał musiałbym wymuszać kicka

Edit2

mógłbym użyć else do if getplayerstorage, ale nie znalazłem, żadnej funkcji która wywołałaby śmierć gracza

Last edited:
Wszystko jest ok :) Wielkie dzięki. Może wytłumaczyłbyś mi jeszcze jak działa ten return true i false albo rzucił link do jakiegoś poradnika bo nic sensownego nie znalazłem z tibijskimi przykładami.

Będę bardzo wdzięczny jak mi wytłumaczysz dlaczego teraz z returnami zadziałało a wcześniej nie chciało.

Last edited:
Back