• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Serwer nie liczy fragow

zduna

Banned User
Reaction score
0
Mam taki problem

Serwer nie liczy fragow.
Kiedy gracz zabije drugie normalnie widac na jego ciele kto go zabil ale strona nic nie wyswietla ani w killstatistics ani w characters tam gdzie zgony sie pokazuja. Nawet od potworow nie widac

Nie wiem co to za rewizja ale weź podmień player_deaths na ten:

SQL:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `player_deaths` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `player_id` int(11) NOT NULL,
  `time` bigint(20) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
  `level` int(11) NOT NULL DEFAULT '1',
  `killed_by` varchar(255) NOT NULL COMMENT 'last hit killer',
  `altkilled_by` varchar(255) NOT NULL COMMENT 'most damage killer',
  PRIMARY KEY (`id`),
  KEY `player_id` (`player_id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=11 ;

ALTER TABLE `player_deaths`
  ADD CONSTRAINT `player_deaths_ibfk_1` FOREIGN KEY (`player_id`) REFERENCES `players` (`id`) ON DELETE CASCADE;

A tak wgl co to za gęsior, i czy w killstatics masz białą strone, jakieś errory się wyświetlają czy po prostu działa strona ale nie ma tych wpisów z zabić ? Najlepiej daj tu ss'a albo ip.

Last edited by a moderator:
nic nie dalo

w killstatistic

Last Deaths
No one died on OTS.

Strona jest, ale wpisow zadnych nie ma

Dodam jeszcze ze wczesniej normalnie wszyste fragi pokazywalo. Awaria niedawno nastapila

Last edited by a moderator:
Nie da rady. Gdzie sa skrypty odpowiedzialne za liczenie fragow ? w configu jest jakas opcja ?

lol, a może dobrze ci liczy fragi, tylko na stronie www masz błąd bo złe zapytania do bazy danych?

powiedz co od czasu gdy się zjebało zmieniałeś :)

w bazie jest wszystko ok, jak odpalam stary silnik 8.54 na tej bazie to pokazuje normalnie

a w nowym silniku glownie w zrodlach zmienialem a teraz jeszcze problem z kompilacja mam

Back