• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Serwery dedykowane ?

Status
Not open for further replies.

marcinek99097

Banned User
Reaction score
4
Witam , wiem ,że są takie tematy ale są one stare i wgl , teraz aktualnie jakie serwerownie polecacie ,firmy itd , chodzi mi o cene 0-300 zł - linux , najlepiej bez opłaty instalacyjnej ; p

Aktualnie posiadam w livenet.pl (bez instalacji) niestety nie odpowiada mi już tam więc poszukuje czegoś nowego , możecie troche opini popisać ale jakieś nowe a nie typu "miałem tam serwer 2 lata temu spoko byli" tylko coś aktualnego ;]

hetzner mają teraz promocję, opłata instalacyjna za free, dedyk 230zł masz 8gb ram, firewall

Hetzner nie daje firewalla ani promocji a OVH to gówno.
Przy tej cenie możesz iść do OVH lub kupić VPSa, bez opłaty instalacyjnej to ciężko cokolwiek znaleźć.

swojego czasu miałem XX serwerów w ovh, zero poważniejszych problemów, jeden jedyny raz zasilacz pierdolnął, była jakaś 23, następnego dnia rano już było info na mailu, że został wymieniony
tam oczywiście ze 2-3 cyrki były z połączeniem do nich, ale w miare szybko wszystko wracało do normy

hetzner mają teraz promocję, opłata instalacyjna za free, dedyk 230zł masz 8gb ram, firewall

Tak, jeżeli chodzi o ten serwer 2x4 to w nim procek jest tak słaby że nie postawisz 2 evo nawet. Lepiej brać VPS'a

a po jakiego mi procek super pro elo ? na 2x 2,4 ghz miałem 200-250 graczy bez lagów? Mówiłem nie piszcie o OVH i Kimsufi bo to jedne wielkie gówno ! miałem tam serwery i lipa jak narazie to chyba najlepiej livenet wypadł ! może być opłata instalacyjna napisałem ,że najlepiej jak by jej nie było ale jak nie znacie serwerowni bez to piszcie z to chyba logiczne?

a po jakiego mi procek super pro elo ? na 2x 2,4 ghz miałem 200-250 graczy bez lagów? Mówiłem nie piszcie o OVH i Kimsufi bo to jedne wielkie gówno ! miałem tam serwery i lipa jak narazie to chyba najlepiej livenet wypadł ! może być opłata instalacyjna napisałem ,że najlepiej jak by jej nie było ale jak nie znacie serwerowni bez to piszcie z to chyba logiczne?

Bo przy 2 evo +np real mapka będziesz miał zajęte z 3-5gb ramu i procek bedzie 100% cały czas + przys save'ach będziesz miał padake ;)

Bo przy 2 evo +np real mapka będziesz miał zajęte z 3-5gb ramu i procek bedzie 100% cały czas + przys save'ach będziesz miał padake ;)
Padaki to można dostać to czytając.

4x 2.4 Ghz używa przy 4 otsach max 10% u mnie. Logicznie myśląc 2x 2.4 powinien użyć około 20% a nie 100% a może 300% ! Ale używajcie sobie tego windowsa....

4x 2.4 Ghz używa przy 4 otsach max 10% u mnie. Logicznie myśląc 2x 2.4 powinien użyć około 20% a nie 100% a może 300% ! Ale używajcie sobie tego windowsa....

LooSik swego czasu używał Windowsa i osiągał całkiem sensowną wydajność(z tego co pisał).

Poczytaj sobie wypowiedzi admina otos.pl nie obraź się ale wiedzą przebija cię kilku krotnie :)
Pogadaj z nim a może czegoś się nauczysz, on ci wytłumaczy dlaczego tak jest.

Kolego up , po co mi 1000x otsów na jednym dedyku? po za tym wiadome ,że jak masz kilka serwerów na dedyku to ci go obciąży bo jeden drugiego będzie mulić to jest temat o czym innym tu macie podawać oferty , ale nie umiecie zastosować się do tego co napisałem w pierwszym poście zamykam temat , Don mi już udzielił odpowiedzi na prv Hetzner.

Status
Not open for further replies.
Back