• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Shop System - Sortowanie?

Grochu

New Member
Reaction score
2
Dziendobry.

Mam pewne pytanie. Mianowicie załóżmy, że np. posiadam 3 itemki do wyboru w sms shopie. Dodałem je losowo, że np. pierwszy z góry jest za 40, drugi za 20, a trzeci za 15PP. I czy dałoby radę w bazie danych to "przesortować" tak, żeby itemy pokazywało w sms shopie od najtańszych do najdroższych?

Wiem, wiem mogę zawsze usunąć wszystkie itemy i chronologicznie dodać według uznania ale mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego poprzez np. baze danych. Wiem, że w bazie mogę te itemy sortować według "PP" ale nie ma to oddziaływania na samą stronę. Więc proszę o pomoc i zgóry dziękuję! :)

no to żeby zmienić kolejność to zmieniasz id w bazie a co do sortowania to poszukaj skryptu na otlandzie

No właśnie ID tutaj nie ma nic do rzeczy. Itemy sie ustawiaja nie po tym jakie ID tylko kolejno pod sobą po dodaniu.

Zobacz jak się sortuje w Who is Online, wywnioskuj coś i zrób analogicznie w sklepiku.

Nie posiadam w Who is online "sortowania" Jakby ktoś mógł mi w tym pomóc to bardzo byłbym wdzięczny.

Wiem jak działa, ale nie mam pojęcia jak taki skrypt zrobić. :/ A poza tym troszkę mi zły przykład podałeś, na OTS aktualnie gra 1 osoba, więc nie ma kogo tutaj "sortować ":D

omg ale dziala SORTOWANIE i ci podalem gdzie mozesz zdobyc taki sam pliczek php ogar

Sciagnelem ten plik php ale kompletnie nie rozumiem o co chodzi. Jakby ktoś mógł mi w tym pomóc byłbym wdzięczny ;/

rozumiem, że to jest coś powiązane z tym, tylko jak to zmienić żeby sortowało itemki w sms shopie według PP:P

PHP:
foreach($SQL->query('SELECT `vocation`, COUNT(`id`) AS `count` FROM `players` WHERE `world_id` = "'.$world_id.'" AND `online` > 0 GROUP BY `vocation`') as $entry)
	  $vocs[$entry['vocation']] = $entry['count'];

Znajdz sobie w shopsystem.php
$offer_list = $GLOBALS['SQL']->query('SELECT * FROM '.$GLOBALS['SQL']->tableName('z_shop_offer').';');
i zmien na
$offer_list = $GLOBALS['SQL']->query('SELECT * FROM '.$GLOBALS['SQL']->tableName('z_shop_offer').' ORDER BY points;');
Nie sprawdzalem powinno dzialac, czy to az takie trudne?

To smutne, że ktoś kto chce zarabiać kasę na otsie nie umie zrobić czegoś takiego...

Back