• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

SimeOne / RME dla 64bit?

Potar

SocialWorld
Senator
Reaction score
125
Jak w zapytaniu czy jest edytor map pod architekturę 64bit?
Dlatego że wszystkie programy 32bitowe współpracują z max 3,25GB DDR pamięci ;p
Dopiero od 64bit + pracują z wyższymi, bo mam rozkimine czy dokupić 2GB DDR3 i łącznie mieć 4GB DDR3 żeby odpalać mapkę 110mb do testów i edytować mapę bez zakłóceń. Czy od razu 2x4GB ramu ale pod 64bit.

Pozdro ;)

Dopiero od 64bit + pracują z wyższymi, bo mam rozkimine czy dokupić 2GB DDR3 i łącznie mieć 4GB DDR3 żeby odpalać mapkę 110mb do testów i edytować mapę bez zakłóceń. Czy od razu 2x4GB ramu ale pod 64bit.

Pozdro ;)

???

Myślisz ze w czym mapę edytuję, paint'cie ?

Odpowiedź nie na temat, zapytanie było czy jakikolwiek edytor map jest przygotowany pod strukturę 64bit by nie ograniczać ramu jak w przypadku 32bit -.- czytaj ze zrozumieniem.

Pozdro ;)
Grubo, że chcesz dokupić RAM z powodu odpalenia mapki. :D

By mi się szybciej pracowało ^^ to chyba normalne skoro teraz praktycznie nie mam jak edytować ^^.
Polecasz coś innego? Może lepiej wykupić dedyka na testy za 400zł od razu ? ^^

Ewentualnie odpowiedzcie czy wystarczy 4GB ramu do normalnej pracy, odpalenia serwa i edytowania mapki ^^ (teraz mam 2GB).

Last edited:
By mi się szybciej pracowało ^^ to chyba normalne skoro teraz praktycznie nie mam jak edytować ^^.

Ewentualnie odpowiedzcie czy wystarczy 4GB ramu do normalnej pracy, odpalenia serwa i edytowania mapki ^^ (teraz mam 2GB).[/QUOTE

Używasz Windowsa czy Linuxa ? Nie wiem jak z RME i SIMONE na Linuxa ale na Windzie wszystko śmiga na x64. Mam 4gb ramu lecz przy kopiowaniu większej ilości terenów przy oddalone mapie troszeczkę ścina.

ja mam 4gb ramu śmigam na win 32 i mapa 110 bez problemu mi się otwiera i nie ma żadnych lagów xdd , co do testowania ots to lipa !! chyba ,że po kombinujesz z latiado czy jakoś tak ; d aa btw. co to za wydatek ram teraz kosztuje 2gb - 50 zł więc jak mu potrzebne to nie straci dużo ; ]

Ewentualnie odpowiedzcie czy wystarczy 4GB ramu do normalnej pracy, odpalenia serwa i edytowania mapki ^^ (teraz mam 2GB).

Ja mam 4 gb ramu i mape spokojnie odpalam, ots na rl map też u siebie, ale nie ma opcji bym odpalił jedno i drugie, dlatego korzystam z dedyka u kumpla ;p
Nie wiem po co tak chcesz robić, bo to nie ma sensu tak latać po mapie i sprawdzać co jest źle, zapisywać sobie gdzieś co poprawić i potem znowu odpalać mape w rme i tak wkółko ;/

Skrypty jeśli nie są w rzeczywistym użyciu to nie mulą, jak np. masz skrypt ze sporą ilością akcji, oraz czasowych "eventów" (akcji wykonanania po jakimś czasie) i jeśli to uaktywnisz (zaczniesz robić coś co zawiera się w skrypcie) to wtedy się martw, ale w sumie to i tak nie ma o co zbyt

Back