• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Skrypt. Drzwi ktore pobieraja cos z sql i wtedy mozna przejsc

Status
Not open for further replies.

zduna

Banned User
Reaction score
0
Szukam skryptu ktory przepuszcza tylko wtedy jesli np magic level jest wiekszy niz 100

Chodzi o to zeby z sql pobieral te dane

Chodzi o to zeby z sql pobieral te dane
Nieopłacalne, cały czas wysyłać dane do bazy danych - pomyśl że taki skrypt może wykonać się kilka razy na sekundę, więc możesz mieć zagrożenie lagów.

A poziom magiczny możesz pobrać przecież tym:
LUA:
getPlayerMagLevel(cid)

Robie otsa z rebornami i chce bramki od 2 albo 3 rebornow zrobic i chyba tylko z bazy mozna to pobrac

Jak już mówiłem, cokolwiek by to nie było, jeśli liczba całkowita to storage. Gorzej jeśli ma być wspólne dla konta.
Jak chcesz się bawić to wykonywaniem zapytań zajmuje się db.executeQuery lub db.query. Nie jestem pewien czy da się w tego pobrać wynik a jeśli tak to jak, sprawdź w 0.3.7pre czy w start albo startup w globalach nie ma
(nawet bym sprawdził ale bez kompa to wiesz)
edyta: odrodzenie jakby nie patrzeć jest przechowywane dla postaci. I jest liczba całkowitą. Więc dlaczego do członka pańskiego nie użyć do tego storaga, który jest stworzony do takich zastosowań? Smutno mi się zrobiło

Ten reborn system nie potrzebuje połączenia z bazą danych. Wystarczy pobierać z storage'a, example:
LUA:
	if (getCreatureStorage(cid, 85987) > 2) then
		-- akcja
	else
		-- brak akcji
	end

Status
Not open for further replies.
Back