• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Sms Donation

GarQet

Own3d!
Solutions
14
Reaction score
81
Witam to znów ja!
Ots'a udało mi się postawić, ale nie na całej mapce (mojej+rl), bo były błędy. Straciłęm tyle dni dedyka, i chcę znów od was pomocy. Mianowicie, chcę zrobić Donation Shop (smsm shop), nie to że chce kasę zarabiać tylko chcę aby było na następny miesiąc. Aby opłacić dedyka.
Robiłem wszystko z poradnikami Gęsiora, ale nadal mi nie działa.
Zrobiłem konto na dotpay, wprowadzialem to do buypoints.php, ale gdy gracz chce dac dotacje przez sms serverowi, to wysyla sms, dostaje sms zwrotny z kodem, wpisuje go a tutaj wyskakuje błąd:
Wystapily bledy:
* Podany kod z SMS jest niepoprawny lub wybrano zla opcje SMSa.
I co ja mam zrobić? Wszystko robił poprawnie, jak to naprawić? Co jest nie tak?

Witam to znów ja!
Ots'a udało mi się postawić, ale nie na całej mapce (mojej+rl), bo były błędy. Straciłęm tyle dni dedyka, i chcę znów od was pomocy. Mianowicie, chcę zrobić Donation Shop (smsm shop), nie to że chce kasę zarabiać tylko chcę aby było na następny miesiąc. Aby opłacić dedyka.
Robiłem wszystko z poradnikami Gęsiora, ale nadal mi nie działa.
Zrobiłem konto na dotpay, wprowadzialem to do buypoints.php, ale gdy gracz chce dac dotacje przez sms serverowi, to wysyla sms, dostaje sms zwrotny z kodem, wpisuje go a tutaj wyskakuje błąd:

I co ja mam zrobić? Wszystko robił poprawnie, jak to naprawić? Co jest nie tak?

dodaj ip swojego hosting serverera na dotpay.pl

dodaj ip swojego hosting serverera na dotpay.pl

No podałem, każdy mi to mówi :P
Niewiem, jak wpisuje te IP to mi się accmaker włacza, i te ip podałem, bo to ip dedyka, no podalem bez http:// tylko same ip. Niewiem o co caman :(

Musisz wziasc tam usluge co zwraca wygenerowany kod i dopisuje go do listy.A potem w adresie podac besposredni adres do Donation

No ja mam tak:
Typ usługi: Kod generowany i dopisywany do listy kodow. Sprawdzanie kodow w Dotpay
Wartość 1 kodu:: 0,1,2,3,6,9 PLN
No i też mnie prosiło o IP to wpisałem takie na jakich działa OTS i accmaker czyli ten co mi przydzieł DEDYK, więc nie wiem co mam źle, dużo ludzi już spr. plik "buypoints.php" ale nie ma żadnego błędu. Co się dzieje :( ?

Back