• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Stawianie OTS pod XML a racja bytu

Shunkiano

New Member
Reaction score
0
Witam serdecznie, dawno nie zajmowałem się OTS'ami i chciałbym się zapytać, czy stawianie OTSa na XML'u ma jeszcze jakąś rację bytu

Wiesz, zawsze można postawić jakiś 7.92 xml dla zabawy ;p

Nie, bo to nie jest opłacalne - wydajność, dostępność danych. Do tego wszystkie serwery XML są stare i dziurę, i nie ma co się z nimi bawić. Jeśli jesteś zbolałym fanem starszych klientów Tibii to możesz pobawić się z silniki z serii Avesta (czy jakoś tak).

No właśnie znalazłem Avestę, ale dziwnym trafem pobrana z tematu tego silnika AV mi wywala plik .exe bo wykrywa zagrożenie ;)

Najlepiej samemu skompilować silnik, bo i tak z czasem będzie taka modyfikacja (lub po prostu potrzeba), która będzie wymagała zmiany kodu źródłowego i ponownej kompilacji aplikacji.

Ogólnie myślałem nad zrobieniem serwera z rzędu <=7.6 z nie za dużym expem, real mapką i paroma pierdołami.

moge Ci sprzedac 100% rl 7.4 avesta czesc src bazowana na plikach z rl tibii czesc prosto z mastercores cena do dogadania.
I przy okazji sql

Back