• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Straty po dedzie.

Hindori

New Member
Reaction score
2
Mianowicie używam tfs 0.3.6pl1 i potrzebuje funkcji dzięki której mógłbym ustawić w % jakie są szanse na spadniecie bp a jakie na spadnięcie części eq. Wszystko to chciałbym ,żeby było ustawiane w vocations.xml

Z góry dzięki.

To się ustawia w bazie danych, w tabeli players, dla każdego gracza osobno.

Napisałem przecież ,że chce w vocations.xml... Że w bazie danych można to wiem ale chce coś na podstawie lessloss tylko dla itemów, żebym mógł każda profe oddzielnie ustawić.

Knight Sample
Druid Sample
Sorcerer Sample
Paladin Sample

rzeczywiście, wszystkie profy jednakowo jak widać...

Sample działają jeśli podczas gry z voc=0 zmieni się na voc=1? bo jakoś wydaje mi się ,że one tylko jak tworzysz acc makerem od razu tą profe... no chyba ,że jest funkcja na zmianę tego przy zmianie profy.

Tak właśnie jest. Wobec tego co za problem dodać w skrypcie Oracle zmianę tej wartości dla gracza który wybiera profę ?

to jak zmieniasz voc zmień i to, też działa a nie będziemy musieli ci tłumaczyć co to źródło silnika, kompilacja itd

Wiem co to "źródło silnika, kompilacja itd". Widocznie po prostu wam coś z tym nie idzie :) no cóż jak to się mówi "bywa".

Back