• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Szukam kodera XHTML/CSS do wspólnego projektu!

klima06

Full-Stack Developer
Reaction score
1
Witam!
Programowaniem w językach HTML, PHP oraz AJAX zajmuję się od 5 lat. Patrząc na monopol, który prowadzi Gesior ACC, chciałbym wprowadzić trochę konkurencji, co podniosłoby ogólną jakość Account Maker'ów.

Więc szukam jednej osoby, która wykonałaby ładny layout strony, pocięła go i zakodowała wykorzystując XHTML i CSS. Ja byłbym w stanie napisać resztę kodu w PHP. Planuję, aby pierwsza wydana wersja już dorównywała funkcjonalnością do Gesiora.

Chętnych proszę o podanie kontaktu na priv, albo w temacie.

Pozdrawiam!

Marlex AAC ma wyjsc wraz z opublikowaniem 0.4.0

Modern AAC ma wyjsc juz za nie dlugo jako closed beta dla donatorow.

Chcesz to rob kolejny AAC Maker, konkurencja sie przyda i jakis wybor. Jesli chcesz robic AAC mozesz dolaczyc do Modern AAC i pomoc mi w pisaniu jakis tam funkcjonalnosci.

Lubię wyzwania, więc spróbuję samemu utworzyć owy Account Maker, no ale potrzebuję do tego jednej osoby ;)

OK, dzięki za podpowiedź ;)
Powodzenia w Twoim projekcie!

Bring
Up
My
Last edited by a moderator:
@Klima06:

Myślę, że nie znajdzie się wielu chętnych. Ci którzy są takowymi "koderami", którzy nie odwalają maniany się "cenią" (chcą ($.$), ).
Jakiemu Kowalskiemu opłacało by się robić coś za darmo :)?

Poza tym Kowalski wychodzi z założenia, że "jest Gesior - działa? Działa, to po co robić następnego ACM?"

@up
Ehh no będę szukał dalej. Może jednak są jacyś ludzie, którzy nie są nastawieni tylko na zarobek ;)

Tutaj takich ludzi nie znajdziesz ;)) Idź na TNET - może tam kogoś znajdziesz.

@up
Nie skupiam się, ale dla większości newbie to właśnie wygląd będzie najważniejszy.
Tak btw, to już rejestracja i logowanie napisane ;)

@up
Nie skupiam się, ale dla większości newbie to właśnie wygląd będzie najważniejszy.
Tak btw, to już rejestracja i logowanie napisane ;)

nie no, stary, widze, ze powazny projekt. No po prostu gratuluje!

Rejestracja i logowanie! WoooHoooo!

Nazwa tematu jest mylaca. Nie ma tam mowy o grafiku.

Podstawowy AAC z rejestracją, logowaniem, tworzeniem postaci i statystykami można napisać bez rozległej wiedzy PHP. Schody zaczynają się przy porządnym bezpieczeństwie, API, pluginach lub ogarniętą obsługą layoutów.
Sugeruję Ci zacząć na jakimś darmowym szablonie, jak napisał Paxton, żeby napisać podstawę. Przecież Gęsior AAC jedynie generuje treść, która jest wyświetlana przez szablon. A na pewno do dobrego account makera szybko ktoś by napisał kilka porządnych skórek.

PS. Aż ciekaw jestem co wyjdzie z tych wszystkich projektów. W ogóle OpenTibia tak się zmieniła (niekoniecznie na lepsze) od czasu 7.6, że teraz średni poziom inteligencji właścicieli serwerów zmniejsza się proporcjonalnie do wzrostu ilości real map na listach :/.

Podstawowy AAC z rejestracją, logowaniem, tworzeniem postaci i statystykami można napisać bez rozległej wiedzy PHP. Schody zaczynają się przy porządnym bezpieczeństwie, API, pluginach lub ogarniętą obsługą layoutów.
Sugeruję Ci zacząć na jakimś darmowym szablonie, jak napisał Paxton, żeby napisać podstawę. Przecież Gęsior AAC jedynie generuje treść, która jest wyświetlana przez szablon. A na pewno do dobrego account makera szybko ktoś by napisał kilka porządnych skórek.

PS. Aż ciekaw jestem co wyjdzie z tych wszystkich projektów. W ogóle OpenTibia tak się zmieniła (niekoniecznie na lepsze) od czasu 7.6, że teraz średni poziom inteligencji właścicieli serwerów zmniejsza się proporcjonalnie do wzrostu ilości real map na listach :/.

Ładna kalkulacja :P Ahh i nie interesuje mnie opinia noobow, robie ten AAC dla ludzi z olejem w glowie bo ma duze mozliwosci ktore programista moze wykorzystac w duzej miarze.

Back