• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Travel NPC

TriamerA

The Mystic One.
Reaction score
18
Witam, mam pytanko, czy ktoś może rozwiązał problem NPC na statkach? Problem który wygląda następująco: czasami gdy sporo osób na raz pisze do npc na Statku to dzieje się coś w stylu
A:thais
B:edron
A:yes -> tp do edron
B:yes -> brak odpowiedzi

Można to rozwiazać w ten sposób że npc przenosiłby bez potrzeby napisania YES, ale ciekawy jestem czy ktoś to rozwiązał w jakiś konkretny sposób?

A uzywasz tego podstawowego skryptu, czy jakiegos wlasnego?
Tez sie spotkalem z tym bledem na paru OTS i mnie to ciekawi...
Moze poprostu przepisz skrypt Captaina?

Właśnie to nie jest takie proste chodzi o to żeby npc wiedział który gracz co powiedział

YY...
A co to ma do rzeczy, jak dobrze napiszesz to chyba bedzie wiedzial, c'nie.

zrób tak że skasujesz te wszystkie yes zamienisz na nazwy miasta i gracz będzie pisał np edron to go odrazu na edron walnie i nie bedzie problemu

tactical_facepalm_Facepalm_collection-s480x352-82174-580.jpg

Po prostu gdy jest za dużo graczy w obrębie npca, to właśnie nie wszystkich przenosi po wpisaniu yes, tak samo widziałem na paru otsach ten sam problem.

zrob swojego wlasnego NPCk'a w LUA i nie uzywaj jiddo npc system do statkow lub tez popraw bug w jiddo npc system gesior to zrobil i udostepnil na forum gdzies tam lecz nie ma juz download linka ale jest moj .patch tam.

Back