• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Virtual Porty

beatshif

chojrak doSzkoly
Reaction score
0
Chciałbym zapytać jak się dodaje Virtual Porty na Linuxie?
Albo prosiłbym o jakiś tutorial, oczywiście dam za to repa++ :peace:

Wójek google wie najlepiej, od chuja masz porad/tutoriali, wystarczy poszukac.

Ja też nie wiem , a pytać nie chciałem aby na głupa nie wyjść.
Może mu chodzi o Virtual Hosty na porcie?

Potrzebuję np odpalić drugi server na tym samym porcie czyli 7171,
ale na innym ip bo mam razem 3.

Wie ktoś jak dodać te porty? Przykładowo:
PORT 6000 = 7171
PORT 6002 = 7172

itd. :p

Nie ma czegos takiego, jak masz 3 ip to kazde ip ma "swoje" porty od 1 do 65535. Musisz tylko kazdego tfsa zbindowac na jedno ip ( inne niz localhost ).

Problem rozwiązany ;p Trzebało zbindować ip tak jak powiedział koob (przez co ja się domyślałem) i chciałem się upewnić czy oby napewno tak, dostajesz repa za pomoc.

Temat można zamknąć.

Problem rozwiązany ;p Trzebało zbindować ip tak jak powiedział koob (przez co ja się domyślałem) i chciałem się upewnić czy oby napewno tak, dostajesz repa za pomoc.

Temat można zamknąć.

grr... sam pisales to na swoim blogu, aczkolwiek twierdze ze nie wiedziales o czym piszesz

grr... sam pisales to na swoim blogu, aczkolwiek twierdze ze nie wiedziales o czym piszesz

To prawda, i nawet to wiedziałem tylko tu chodzi o to bo istnieje takie coś jak wirtualne porty, które można dopisać ale ja poprostu tego nie umię i tyle :/

PS. Po za tym że bindowanieIP jest wygodniejsze od jakichś virtual ports.

To prawda, i nawet to wiedziałem tylko tu chodzi o to bo istnieje takie coś jak wirtualne porty, które można dopisać ale ja poprostu tego nie umię i tyle :/

PS. Po za tym że bindowanieIP jest wygodniejsze od jakichś virtual ports.

nie ma czegos takiego jak virutal ports chyba, xD mozesz sobie w iptables ustawic przekierowywanie z ruchu wchodzacego 7171 na 6000 a wychodzacego na odwrot jesli o to Ci chodzi

You must spread some Reputation around before giving it to koob again.

@Beatshif:
Nie mecz sie, ja mu za Ciebie dalem. I to +17, k00l, huh?

Back