• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Vocations.xml problem z regeneracją

Blizny

New Member
Reaction score
2
Siemano mam problema ...
Zrobiłem fast attack z 2000 na 500 działa ... ale jak zmieniłem zeby co 1 sek dawalo po 20 many np to nadal dodaje mi tylko 2 ... ;/ gdzie to zmienic? co to ma byc???

Code:
<vocation id="3" clientId="4" name="Paladin" description="a paladin" needpremium="0" gaincap="20" gainhp="10" gainmana="15" gainhpticks="3" gainhpamount="100" gainmanaticks="3" gainmanaamount="150" manamultiplier="1" attackspeed="1500" soulmax="100" gainsoulticks="10" fromvoc="3">
<formula meleeDamage="1" distDamage="2" wandDamage="1" magDamage="1" magHealingDamage="1" defense="1" magDefense="1" armor="1"/>
<skill fist="1.2" club="1.2" sword="1.2" axe="1.2" distance="1.1" shielding="1.1" fishing="1.1" experience="1.0"/>
</vocation>

Potrzebowałbym jeszcze jakiegośkodziku ze tak jak na goldn butach czy softach pojawia się effekt gwiazdek jak się zalozy item :P

Last edited:
gainhpticks="1" gainhpamount="20"

ticks = co ile sekund

amount = ile

czyli 1/20 to 20 hp/many co sekunde

ten efekt na softach to poprostu drugi itemid softów, musiałbyś stworzyć nowe g bootsy i dodać na nich efekt gwiazdek np.w paincie

Diath ciekawe ciekawe zaraz to zrobie... :P
a co do softów to ... dziwne bo jest item 13825 i 26 < star ring jeden sie swieci drugi nie zrobilem tak jak z softami ale dziwnie mi to dziala bo zakladam tego co sie nie swieci i sie nie swieci a jak go zdejme to sie swieci xD

Diath ciekawe ciekawe zaraz to zrobie... :P
a co do softów to ... dziwne bo jest item 13825 i 26 < star ring jeden sie swieci drugi nie zrobilem tak jak z softami ale dziwnie mi to dziala bo zakladam tego co sie nie swieci i sie nie swieci a jak go zdejme to sie swieci xD

co ty ćpiesz

patrz

masz softy zwykłe --> zakładasz je i tutaj działa movement, który zmienia im id z X na Y i te Y świecą, gdy je zdejmujesz to też działa movement, który zamienia Y na X

masz to w movements

offtopic :< kazdy twiedzi ze cpam :< a to ze male oczy a to ze dragi a ja nie cpam xd
no nie dziala jakos xd ten ring sie nie zeminia a robilem w movements
dobra mam inne pytanie jak zrobic zeby npc albo monster obok nicku mial skulla ?:P rs white green itd jakis z tych?

odpowiedziałem ci na to pytanie w innym temacie co dałeś post, że nie monster dalej stoi bez życia w takim temacie

ale tu też dam

dajesz

skull="1"

1,2,3,4,5,6 chyba tyle skulli jest albo mniej

Nie polecam jogurtu gruszkowego z biedronki firmy Bakoma "wyśmienity" wpieprzam jak knur suchara a tu nagle ;/ jakieś pestki xD

Back