• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Waiting i waiting i ni hu hu....

Prymas

HELP pls? :P
Reaction score
0
Witam, na swoim kompie postawiłem server TFS 3.6 z rl mapą i chcę aby się połączył z nim mój znajomy. Lecz gdy wpisuje on 1/1 to czeka na "listę" i to wszystko.
Szukałem poradników jak postawić ots itd i użyłem poradnika gdzie się wchodzi w połączenia sieciowe i w swoje połączenie lokalne, aż dochodzi się do zapory i tam w zaawansowanych ustwieniach dodaję usługi.
Dodałem usługi dwie, robiąc porty 7171 i 7172 i w każdym moje ip.
W config.lua mam wpisane ip = "moje ip" czy to jest poprawne?
W poradniku niby pisze, że dla tych ze zmiennym IP lecz zrobiłem to na swoim zewnętrznym/stałym IP ale znajomy nadal nie może się połączyć.
Wszystkie inne poradniki jakie znalazłem to są typu: mam router, mam netie, mem neo i innego gówniane nety. Ale na zwykłe zewnętrze IP nie znalazłem, więc piszę tu i proszę o pomoc. Z góry dzięki za każdą pomoc !

I musisz być patient i patient i ani mru mru :p...

-

7171 TCP i UDP?

I musisz być patient i patient i ani mru mru :p...

Hahahah:D choć chwila śmiechu między ku... i hu.. itd. :peace:

No dodałem "moje ip 7171 udp i tcp" i to samo tylko port 7172 i tez tcp/udp i to wszystko jest w połączeniu lokalnym

Nie mam router, w sumie to mam switcha ale firma skąd mam neta daje dwa od dzielne publiczne adresy IP.
Z ip nigdy nie miałem problemów, a założenie gry w sposób "create server" w jakichś tam grach online shooterach itp nie stanowiło również problemu.

Mam ESET Smart Security 3.0 i ona ma w sobie zaporę i przy odpalony forgotten pisz ze coś tam wysłał i odebrało.

aaa: W config.lua mam wpisane ip = "moje ip" czy to jest poprawne?

to wyłącz zaporę (firewalla) i powinno wszystko działać.

Back