• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

wieksze hity

Dubler

PHP, LUA, C++
Reaction score
11
Siema, czy ktos wie jak zwiekszyć zadawane obrażenia za pomocą skryptu? (na jakiś czas, ale event juz sobie sam dorobie) moze jakies conditiony (nie wiem doczego one sa xD)

conditionSkill zwiększy dmg zależne od skilla(i chyba mlvl też obsługuje)
w źródle pewnie znajdziesz jak tego używać

dzieki, a jakis pomysl jak to przerobić żeby było zależne od %? ;/

Wzrodlach se zrob przy dodawaniu dmg, pomnoz razy % z configu (stworz se jakas zmienna) i juz.

mi bardziej chodzi zeby to byla jakas zmienna ktora by mozna zmieniac skryptem... np raz 100%, raz 150%, raz 1500100900 (czy jakos tak)

(i w ktorym pliku jest zadawanie dmg?)

Albo w sumie mozesz zrobic onStatChange i jak koles ma storage to pobierasz dmg mnozysz razy cos tam odejmujesz i dodajesz jeszcze raz ;)

By nie robić nowego tematu, to mam pytanie gdzie tak właściwie zmienić częstotliwość trafiania z assassin star? chodzi mi to, że sa hity np. 200, 150, 20, 1, 0 coś w tym stylu.

możesz zamiast rozkładu normalnego czy plain randoma zastosować jakąś inną funkcję(do dmg)
a do trafiania to chyba jest hardcoded max 75% chance i tez możesz sobie zmienić

chodzi mi konkretnie zeby zrobic damage ostateczne * 120%(albo inna wartosc) dla kazdego z graczy osobno z konfigurowalnością za pomocą funkcji lua... jeśli jest to możliwe to prosze o jakies dokladniejsze wskazowki bo z cpp opanowalem wylacznie skladnie ;/

o.0 faktoza, a jaka funkcja pobrac dmg? nie wiedzialem ze jakas taka istnieje...

Back