• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Windows Xp -- Problem

Status
Not open for further replies.

Zer O

Banned User
Reaction score
5
Pisze to z starego kompa.

Od pewnego czasu na starym kompie wyskakuje mi komunikat :
''Pojawil sie problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.

Jeśli poraz pierwszy widzisz komunikat błędu stop,
Uruchom komputer ponownie, Jesli ten kompunikat wystepuje ktorys raz z koleji wykonaj nastepujace kroki :

Sprawdz czy nie ma wirusow, usun nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dyskow twardych
Sprawdz dysk twardy czy jest poprawnie zainstalowany i skonfigurowany
Uruchom ponownie CHKDSK /F aby sprawdzic czy dysk jest sprawny
i uruchom komputer ponownie.

Informacje techniczne :
*** STOP 0x0000007B (OxF78DA63C,0xC0000034,0x0000000,0x0000000)''

Do tego dodam ze w ostatnim czasie czesto mi ''pipczal komputer'' lecz po chwili przestawal

No co tu duzo gadac tibia przejela kontrole nad komputerem i juz nic nie zrobisz, a tak serio przeciez pisze ci co masz zrobic wiec po co taki temat.

W sumie mój błąd ... ''Pisze to z starego kompa.''
Komp się nie włącza i przy odpalaniu pisze ze jest błąd i prosi o włożenie płyty z windows Xp ....
Gdy to robię zaczyna ładować i wyskakuje błąd ten co w 1 poście ..

@up tak ... pip pip pip ~
Przecież mówię że komp się nie włącza a przy formacie za pomocą doss podczas ładowania plików z płyty wyskakuje komunikat ...
Niebieskie Tło :
''Pojawil sie problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.

Jeśli poraz pierwszy widzisz komunikat błędu stop,
Uruchom komputer ponownie, Jesli ten kompunikat wystepuje ktorys raz z koleji wykonaj nastepujace kroki :

Sprawdz czy nie ma wirusow, usun nowo zainstalowane dyski twarde i kontrolery dyskow twardych
Sprawdz dysk twardy czy jest poprawnie zainstalowany i skonfigurowany
Uruchom ponownie CHKDSK /F aby sprawdzic czy dysk jest sprawny
i uruchom komputer ponownie.

Informacje techniczne :
*** STOP 0x0000007B (OxF78DA63C,0xC0000034,0x0000000,0x0000000)''

Jeśli ci pipczał komputer to coś się spaliło/nawaliło/nie działa -> i masz rozwiązanie: za okno go.

@up
jakby ktos inny napisal takiego posta ''za okno go'' juz by dostal warna :)

ale ''co wolno wojewodzie'' nie ^_^ ?

To piszczenie nie piszczy sobie od tak, a płyta główna, a raczej bios zainstalowany na niej "mówi" nam co się zepsuło.
Ilość głosów, odstępy czasowe, dźwięk mówią nam o tym, co się zepsuło, wpisz sobie w google wersje biosu, dopisz sound warnings i znajdź liste, a potem zanalizuj błąd.

@up
jakby ktos inny napisal takiego posta ''za okno go'' juz by dostal warna :)

ale ''co wolno wojewodzie'' nie ^_^ ?
Nie zauważyłeś części gdzie napisałem, że to hardwareowy problem ?

Już nieważne kompa oddałem do naprawy
a co do piszczenia po przeczyszczeniu kompa ustało

Status
Not open for further replies.
Back