• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Własna grafika w Tibii

SensiiTychy

New Member
Reaction score
0
Bawiłem się ostatnio trochę gimpem i stworzyłem pewna postać. Teraz chciałbym ją z edytować pod tibie. I tu moje pytanie , jak można dodać do Tibii swoją grafike? Datedytorem?

dowidzenia? te forum jest poświęcone Open Tibia Server, a nie edycji klienta tibi

Bawiłem się ostatnio trochę gimpem i stworzyłem pewna postać. Teraz chciałbym ją z edytować pod tibie. I tu moje pytanie , jak można dodać do Tibii swoją grafike? Datedytorem?

Sprite Editor / Dat Ediitorrrr

@averatec

Edytowanie klienta to jeszcze nie koniec świata :)... Poza tym edytuje tibie na potrzeby swojego OTS, mam rację?
No lepsze takie tematy niż o crackach do botów =).

No dokładnie nie rozumie trochę averatec ? ;/ Macie w download programy do tego, a gadać o nich nie można;/

Dobra a teraz czy jest jakiś Dat/sprite edytor działający z Tibia 8.5?
Bo jak szukałem to tylko wersje demo jakieś widziałem.

<odświeżam> Kto mi pomoże , ściągłem Tibia Sprite Editor by Noxitu. I niby by się wydawało bardziej prostego urządzenia nie ma a jednak mam problem z wczytaniem itemów. Powiem wam jak się do tego zabieram a wy powiedzcie co źle robie.

Wciskam Load Items, odnajduje swojego spr w folderze tibii - otwieram.
Wchodzę na ostania strone z itemami , znajduje puste miejsce i daje Load
Znajduje swoj obrazek 30x30 w bmp i wczytuje. Pokazuj mi się on na ekranie wśród innych itemów. Daje Save Items. Po czym gdy znów wczytam ten spr , to i tak nie ma mojej grafiki tam ;//

Load Items, Tibia.spr, czekasz az zaladuje sie pasek, dodajesz item, save items, zapisujesz jako NOWY plik, a nie nadpisujesz, wylaczasz program, podmieniasz pliki, done.

1. Czemu ten obrazek ma 30x30, a nie 32x32?
2. Sprobuj wrzucic zamaist innego sprita (podmien) i zobacz czy sie zapisze.

Zmieniłem na 32/32.
Jak zapisze na jakis inny, to potem wraca do 1 wersji i tak ;/
A może trzeba zaznaczyć change file version?

Tamten problem już zażegnany , został jeszcze tylko 1 . Dla tych którzy korzystają/ korzystali z tego programu. Jak radzicie sobie z tłem , SprEdit wczytuje tylko bmp , a tych nie da się zapisać bez tła. Jakimś jednak cudem udało mi się wrzucić pare i tło sie nie pojawiło. Przy czym w 1 wypadku wczytałem ten sam obrazek 2 razy i w jednym jest czarne tło a w drugim nie ma (na obrazku) Od czego to zależy i jak tym manipulowac?

beztytuudt.png

WIdze że sie nie zrozumieliśmy :] rózowy to jest zbieg okoliczności. Jak włączasz program to się pyta na jakim tle pokazać itemy. I jak dam np . rózowy to wszystki są rózowe jak dam żółty to zółte . A te tylko zostaja czarne ;/

To zrob w nim rozowe, dodaj go, restartnij program daj wszystkim rozowe, zapisz i git.

Działa ;} Ahh ten rozowy ile on potrafi. W kliencie jest nie widzialny jako jedyny kolor ;] Dałem reputa , o ile Cię one interesują ;P

Last edited:
Nie chcę tworzyć nowego tematu więc napisze tu.
Sprawa dotyczy programu Noxitu Items Editor . Potwory mają te same id w tym programie jak i w TFS i łatwo wrzucić swoje. Ale co z itemami? Te nie zgadzają się,więc jak dodać nowe grafy ?

Back