• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Wlasna strona.

Trollinski

New Member
Reaction score
0
Chce stworzyc wlasna strone, i chailbym was tu prosic o pare podstaw.

Czy jesli zrobie strone na darmowym portalu, i strona bedzie odwiedzac xx osob to bede miec do niej pozniej prawo?
Gdzie najlepiej wykupic domene?

narazie tyle.
Thx i czolem

Domena, tylko home.pl

Hosting co tam chcesz, lepiej kupić hosting, kwoty od 40zł/rok dla niewymagjących i startujacych w zupełności Ci wystarczy.

Domena w home :X o ile się stawiki nie zmieniły to przedłużenie kosztuję u nich 100zł~.

Bierz hosting i domene z MZone. W przypadku płatności rocznej możesz użyć kodu rabatowego: K15J8TGR9G dzięki niemu zapłacisz za hosting o 25% mniej. Możesz założyć sobie konto testowe i testować 7 dni za darmo Jeżeli wykupisz hosting na rok to domena gratis.

Dzieki, sorry ale kompletnie zioelony jestem.
Wykupilem raz domene w home.pl i tam domene na rok.
Ale wydaje mi sie ze mam tam jakies miejce?

Załóżmy ze wykupie domene na home.pl na rok (po roku moge wykupic na kolejne lata (?) nie maja mi prawa zabrac?)
Po wykupieniu oni tam daja jakies darmowe szablony etc. ale czy jest mozliwosc uzytkowania ich miejsca jak mi sie podoba?

Będziesz mógł przedłużyć domenę o kolejny rok w tym, że w home w przypadku domeny .pl jest to ponad 2x tyle co u konkurencji. Co do wrzucenia swojej strony to poszukaj w panelu czegoś takiego jak konto FTP.

Last edited:
Racja, ceny w home są okropne. Wpisz w google gdzie są najtańsze domeny i zwracaj uwagę na cenę przedłużenia domeny, a nie rejestracji. Bo rejestracje to nawet czasem za darmo są...

Najtańsze oferty przedłużenia po 50~ PLN/rok widziałem. Home.pl to 2x tyle.

Tak tylko zwróćcie uwagę na to czy domena będzie należała do was, niektóre serwisy oferują rejestracje domen dość tanio, tak samo przedłużenie ale my ją tylko dzierżawimy.

W OVH rejestracja domeny kosztuje 12zł~, a przedłużenie 50zł~. Taniej raczej nie będzie i w OVH masz pewność, że domena zostanie zarejestrowana na twoje dane.

Back