• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

WTF - co się dzieje.

Status
Not open for further replies.

Shaun

Banned User
Reaction score
0
Witam, wgrałem przed chwilą jeszcze raz TFS i wrzuciłem date, następnie odpaliłem silnik. Nagle zaczęło mi spamować save i wykonywać go co sekundę, czym to może być spowodowane?

Niezaktualizowany plik globalevents.xml gdzie save jest podawany w sekundach a silnik czyta to jako milisekundy.

Teraz takie błędy przy komplikacji:
Code:
make  all-am
make[1]: Entering directory `/home/ots'
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I.    -I/usr/include/libxml2  -I/usr/include/lua5.1   -O2 -fomit-frame-pointer -D__USE_MYSQL__    -D__WAR_SYSTEM__ -D__ENABLE_SERVER_DIAGNOSTIC__ -D_THREAD_SAFE -D_REENTRANT -Wall -Wextra -Werror -Wno-strict-aliasing -pipe -MT talkaction.o -MD -MP -MF .deps/talkaction.Tpo -c -o talkaction.o talkaction.cpp
cc1plus: warnings being treated as errors
talkaction.cpp: In static member function 'static bool TalkAction::guildCreate(Creature*, const std::string&, const std::string&)':
talkaction.cpp:784: error: suggest braces around empty body in an 'if' statement
make[1]: *** [talkaction.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/ots'
make: *** [all] Error 2

Last edited:
Silnik, błąd wyskakuje przy tym talkaction.

W configure.ac mam, ale nawet jak to usunę to ten sam błąd.

Ale co? zakładasz temat , który dotyczy czego innego , masz drugi problem to załóż kolejny temat , powiedz co konkretnie dodajesz jaki tfs itd

Przecież mówię, że nic nie dodaję. Po prostu komplikuję czysty silnik TFS 8.54-8.55.

To jest proste jak drut, nie wiem co ty chcesz komplikować.

Chcę skomplikować silnik. Proste? no to napisz, jak to zrobić.

Ale po co ty go chcesz komplikować? Powtarzam jeszcze raz: komplikować, komplikować to sobie można życie, ale nie silnik :P

Sorry że się tak uczepiłem tego ale mnie rozroiłeś tym tekstem.

Silnik się KOMPILUJE, nie komplikuje.

@wracając do Twojego problemu:
spróbuj otworzyć plik Makefile i usunąć z niego taki przełącznik '-werror'. Potem przystąp ponownie do kompilajci.

Last edited:
Poszło, ale nie będzie żadnych błędów potem?

A i dzięki za zwrócenie uwagi, bo mi się zawsze myli kompilacja z komplikacją :D

Nie powinno być, usuwając ten kawałek dajesz do zrozumienia kompilatorowi że ma ignorować ostrzeżenia, a skupić tylko się na ważniejszych błędach. Te mniej ważne ostrzeżenia nie mają praktycznie znaczenia, i dlatego też jest to domyślnie wyłączone w nowszych TFS.

Status
Not open for further replies.
Back