• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

z serwera na serwer

• Thread starter Thread starter Lanceq2
  • Start date Start date
Status
Not open for further replies.
L

Lanceq2

Guest
Da się jakoś mieć włączone 2 połączenia sftp czy ftp w filezilli lub winscp w obu oknach i wysyłać z jednego serwera pliki na drugi czyli z jednego dedyka na drugi ?

Przez własny komputer ? To nie ma sensu. Ale komenda scp w PuTTY ma sens.

Nie nie, chodziło mi żebym mógł przez mój komputer przesyłać pliki tylko żeby przeciągnąć ale transfer w ogóle by przez niego nie przechodził a od razu z jednego serwera na drugi.

Nie nie, chodziło mi żebym mógł przez mój komputer przesyłać pliki tylko żeby przeciągnąć ale transfer w ogóle by przez niego nie przechodził a od razu z jednego serwera na drugi.
Chodzi Ci o segregację plików z jednego serwera na drugi, tak?

Np. na dedyku namber łan zostają datapacki, a na dedyk namber tu wrzucam gotowy silnik pod moje zajebiaszcze otsy, yup?
W takim razie dołączam się do pytania, bo też chciałem sobie to posegregować mając odpalone dwa WinScp np. i przeciągać z jednego HostName'a na drugi.

z pierwszego serwera
rsync --progress pliczek.sh user@ipdrugiergoserwera:/katalog/

na obu serwerach trzeba miec zainstalowanego rsynca

Status
Not open for further replies.
Back