• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

Zabezpieczanie sie iptables? ;/

Seans

New Member
Reaction score
0
Witam ostatnio zauważyłem ze to forum jest najlepsze odnośnie serwerów open tibia server a wiec
mam problem gdy wpisuje
Code:
/sbin# /sbin/iptables -V
-bash: /sbin/iptables: No such file or directory

Posiadam debiana 5.0 wcześniej mi to działało ale zresetowałem całego vps :X a teraz nie dziala

poradnik jest z innego forum nie wiem czy moge dac linka czy nie ale dam

:
Trudny [Windows/Linux]||Jak zabezpieczyć własny OTS przed atakami DDoS - Strona 2 - Forum Tibia.tv - Polski Support Tibia & Open Tibia (OTS - Otserv)

To samo :/

Kiedys nie mialem problemów z tym a teraz mam jak to wgl mozliwe ;x

iptables -L - wyswietla ci jakie filtry masz zastosowane
man iptables - tutaj masz podręcznik który zapewne ci pomoże.

Code:
whereis iptables
jak nic nie znajdzie to:
Code:
apt-get update
apt-get install iptables
w najgorszym wypadku nie masz wkompilowanego w jądro.

Edit:
ale zresetowałem całego vps
jeżeli się nie uda to napisz do firmy w której masz VPS, możliwe, że przy resecie wyłączyli Ci dostęp (w kontenerach OpenVZ jest taka opcja)

Wydaje mi się, że iptables jest domyślnie w systemie ;)

na VPS instaluje sie custom-distro zazwyczaj, z pozostawionymi tylko niezbędnymi paczkami. Szczególnie przy oversellingu - zakładając, że 50% klientów i tak tego nie zainstaluje zawsze trochę ramu i cpu się zyska.

Nie no ogolnie iptables to ja mam
<script src='http://img41.imageshack.us/shareable/?i=iptables.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Tylko że chce przejsc cały poradnik jak jest.
:~# whereis iptables
iptables: /sbin/iptables.old /sbin/iptables /usr/share/iptables /usr/share/man/m an8/iptables.8.gz

Tylko ze mam z tym problem :/
/sbin/iptables -V

Wejdz man iptables i tam będziwsz widział z jakim parametrem możesz co używać

Nie no ogolnie iptables to ja mam
<script src='http://img41.imageshack.us/shareable/?i=iptables.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Tylko że chce przejsc cały poradnik jak jest.

Tylko ze mam z tym problem :/

nie masz iptables,
czerwona "strzałeczka" oznacza, że symlink(skrót) jest uszkodzony

Od razu napisz do supportu żeby Ci odblokowali connlimit i kilka innych modułów do iptables bo standardowo wirtualizacja openvz blokuje te moduły.

Teraz to wgl zepsułem usunąłem deletem i robiłem wszystko od nowa i
:/sbin# mv iptables iptables.old
mv: cannot stat `iptables': No such file or directory

Kolega ma mi napisac Anty DoS to mi pomoże z tym

Teraz to wgl zepsułem usunąłem deletem i robiłem wszystko od nowa i

Kolega ma mi napisac Anty DoS to mi pomoże z tym

DDoS czy DoS?

Jak DDoS to powodzenia, anty DDoS w iptables hahahahahahahhahahahahahahahhahahahaha.

Z definicji atak DDoS nie pochodzi z jednego adresu IP. DDoS = Distributed Denial of Service. W skrócie ...duży bot-net - jest zwykle używany do ataku na jeden cel i jest kontrolowany przez jednego napastnika, który potencjalnie może być w każdym miejscu na świecie. Niestety, blokowanie adresów IP atakującego bot-neta problemu nie rozwiąże.

Poza tym, to, że zablokujesz jedno IP wcale nie oznacza, że atak już Cie nie dotyczy, bo ciumka Cię dalej w rowek.

A co do problemu z iptables, to powien być zainstalowany w standardzie,
- jaki ISP?

Back