• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zablokowanie Fist

Status
Not open for further replies.
LUA:
LUA - onAttack + getPlayerSlotItem(cid, CONST_SLOT_LEFT) + getPlayerSlotItem(cid, CONST_SLOT_RIGHT)

if(not right and not left)
return false
end

Na podstawie wyżej wymienionych instrukcji zbuduj swój kod.

fuckyea.png

#Samme
troszkę inaczej, bo gdy będzie tarcza w ręce wtedy warunek będzie równy TRUE, a co za tym idzie, zaatakuje, chociaż zdaje mi się, że wiesz o tym, a pokazałeś jedynie szkielet. :p
LUA:
function onAttack(cid, target) 
	local rhand = getItemInfo(getPlayerSlotItem(cid, CONST_SLOT_RIGHT).itemid)
	local lhand = getItemInfo(getPlayerSlotItem(cid, CONST_SLOT_LEFT).itemid)
	return (rhand.attack > 0 or lhand.attack > 0) and TRUE or FALSE 
end

THX dziala a i jeszcze jedno gdzie moge zmienic minimalne hity z sword/axe itp bo przykladowo atakuje mi po 9k-15k-3k-135-5k-16k-33-1k-2k chcem poprostu ograniczyc ta zmiennosc hitow np od 8k do 12 k + critical hit

weapons.cpp : ))

PHP:
return -random_range(0, ret, DISTRO_NORMAL);
w funkcji
PHP:
WeaponMelee::getWeaponDamage
zmien np. na:
PHP:
return -random_range(-(int32_t)std::floor(ret * 0.75), ret, DISTRO_NORMAL);
i już będzie ianczej : )

ret - zmienna przechowuje maksymalne obrażenia jakie można zadac, standardowo są to loswe obrażenia od 0 do maksymalnych,
po tej edycji będzie zadawało losowe od 3/4 maksymalnych do maksymalnych : )

#Diath
No tak, ale lepiej zrobić osobie która się na tym nie zna, tak jak ja, żeby na przyszłość widział, że dużo zależy co zwraca funkcja, więc uważam, że tak bardziej pomocnie to zrobiłem : P

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back