• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zimowy Update (RL)

nie znam się na tym, wyrażam tylko swoją opinię. Dla mnie RL Tibia to i tak fail, na który nie zamierzam poświęcać ani grama czasu.

jak dla mnie to kolejny otsowy ripoff, jeden eugeniusz pewnie się dostał do kodowania jakiegoś otsa, poprzeinaczał parę linijek kodu i mają "nowy ewolucyjny system mountów" nie mówcie mi że sami to zakodowali bo i wy i ja nie mam żadnych dowodów na tę teorię :)

Anyway, wprowadzają mounty to pewnie za kilka updejtów i pety z jakiego poke serva sobie dobiorą, a co!

Jesli naprawde tak myslisz to gratulacje ...
na Rl tibi gra okolo 33000 graczy wieczorami ...
Z tego conajmniej 1/3 ma pacc
33000 : 3 = 11000
11000 * 30(pacc miesieczny) = 330000 zl (300tys miesiecznie...) + dolicz sobie zmiany nickow / swiatow / ...
Myslisz ze nie maja co robic tylko krasc z ots'ow ? ....

Po 2.
Nigdy na rl tibi nie bylo zadnego bledu na crashowanie / klonowanie / ani nic z takich bledow.
Co inne np w metinie non stop sie to dzialo

nie znam się na tym, wyrażam tylko swoją opinię. Dla mnie RL Tibia to i tak fail, na który nie zamierzam poświęcać ani grama czasu.

Kazdy do gral kiedys i gra teraz na ots wie ze teraz na ots gra coraz mniej osob a to tylko dlatego ze 90% ots'ow jest dla Kasy $
Jak dlamnie jedyne otsy warte gry to : Classic / Hexana / Podkarpacki / I inne ktore nie mialy resa przez pol roku

Ten uptade to w sumie dobry pomysł na premierze to już jest od jakiegoś tygodnia ; o , co do tych ots upup do podkarpacki chyba na pierwszym miejscu ; oo zostali przy 7.6 i maja 200+ przez taki czas utrzymać tyle osób to jest wyczyn ; >

Kazdy do gral kiedys i gra teraz na ots wie ze teraz na ots gra coraz mniej osob a to tylko dlatego ze 90% ots'ow jest dla Kasy $
Jak dlamnie jedyne otsy warte gry to : Classic / Hexana / Podkarpacki / I inne ktore nie mialy resa przez pol roku

a rl tibia nie jest dla kasy? "thx mister obvious here is ur stone"

jak już wprowadzą ten flex klient to normalne że spelle bd miały ikony.

Wyobraźmy sobie ile nowych grafik muszą dodać O_O

Każdy outfit + mount
Każdy outfit + 1 addon + mount
Każdy outfit + 1 addon + 2 addon + mount

A outfitów mamy ile? : o

@edit:
outfitów 24 x 3 wersje x 16(?) spritesów do animacji (zakładając, że to są grafiki 32x32) = 1152 (!) dla jednego mounta!

Poprawcie mnie jak źle liczę :D
Źle, kazdy outfit ma 12 wersji (jak stoi, jak ma nogi z prawej strony i z lewej x cztery kierunki), pozatym opcje sa takie:
-outfit + mount
-outfit + 1 addon + mount
-outfit + 2 addon + mount
-outfit + 1 addon + 2 addon + mount

Jest jakis problem, zeby 2 outfity nakladali na siebie ?

Wyjasnienie
x*monster do jezdzenia + nalozony outfit. Czyli musza tylko zrobic outfiy mobow + outfity jezdzcow i nalozyc dwa na siebie.

Fajne te ikony , wiem jak bardzo dzieci elfa je lubią, wiec to bedzie furora. Nie mówiąc o tych predatorach bo to już w ogóle zabierze dzieco tibi na tydzien maniaczenia xD
DAWAC KURWA TEN UPDATE BO DZIECI TIBI CZEKAJA

Może to będzie 3-cia opcja "addonu" przy każdym outficie? :p
Cipsoft mówił, że trzeciego addona długo nie odblokują. Mount będzie prawdopodobnie jak w WoWie, tzn. masz ikonkę mounta, klikasz na nią i pojawia się.

Poza tym, niektórzy z Was tworząc swoje ots'y też kradną pomysły z innych gier, więc o co Wam chodzi? (tak, wiem, nie wszyscy, ale choćby ja tak robię a problemu nie mam)

Jest jakis problem, zeby 2 outfity nakladali na siebie ?

Wyjasnienie
x*monster do jezdzenia + nalozony outfit. Czyli musza tylko zrobic outfiy mobow + outfity jezdzcow i nalozyc dwa na siebie.

to chyba bedzie trzeba na moba jakos kliknac zeby go ujerzdzac xd

"Out of all mountable creatures you have unlocked, you will be able to choose the one you want to ride via an outfit dialogue. In addition, both a short-cut as well as the context menu will allow you to easily mount and dismount."

a czytac to wy sie kiedys nauczycie?

heh ;p Tibia zaniża już swój poziom, kiedyś były dobre czas i w ogóle. A tutaj zaraz jak tutaj ktoś już to napisał na Realu będą używane manaruny... Ale może z tych Update coś dobrego wyniknie, zobaczymy.

@up juz sa przedmioty typu ''Mr'' przedmioty ktore daja 100% many =)

To nie tym ze wprowadzaja takie rzeczy psuja grywalnosc a tym ze teraz 50% osob na rl expi z sd / ue itp
Kto pamieta jeszcze czasy ed/ms musial stac nawprost potwora zeby go bic ;>

Ja tego updejtu słabym nie nazwę, cipsoft w dobry sposób urozmaicił grę, do której mounty, ikony spelli idealnie pasują do tej gry. I jak już chyba mówiłem, to że te pomsły od dawna są w innych grach to wcale nie jest źle.

@up juz sa przedmioty typu ''Mr'' przedmioty ktore daja 100% many =)

To nie tym ze wprowadzaja takie rzeczy psuja grywalnosc a tym ze teraz 50% osob na rl expi z sd / ue itp
Kto pamieta jeszcze czasy ed/ms musial stac nawprost potwora zeby go bic ;>

Ja pamiętam <3 z chęcią bym pograł

Jak zwykle pieknie sie zapowiada.
Nie moge sie doczekac az do map edytora dodadza te liscie!!
Pozdrawiam

Back