• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

zmiana czlowiekowi levela bez zmiany ekspirjensa

fracek91

Member
Reaction score
8
jak to zrobic?
probowalem takie cos
Code:
doPlayerSetSkill(cid,level,100)
ale nie dziala. Jakos inaczej mozna? Wiem, ze glupie pytanie, ale siedze dzisiaj nad tymi luami od rana i nie mam juz jakos powera zeby kombinowac...

PHP:
doPlayerAddExperience(cid, getLevelExperience(100)-getPlayerExperience(cid))
trzeba dodać expa, inaczej sie nie da.

Dzieki, mozna zamknac w takim razie

<nie moge dac reputacji bo niedawno za cos musialem dac>

Dobra, poki nie zamkniete pomozcie jeszcze w jednym cholera...
taki skrypt mam
function onDeath(cid)
doSetStorage(30002,(getStorage(30002)+1))
doCreatureSay(cid, "Mhhh!", 19)
if 4 * getStorage(30003) == getStorage(30002) then
doSetStorage(30003,(getStorage(30003) + 1))
doSetStorage(30002,0)
end
end

Ten if jest nieistotny. Potwor mi wydaje dzwiek "Mhh", ale nie dodaje mi globalstorage, a przeciez wszystko jest ok chyba... pomozcie mi ;c

Last edited by a moderator:
nie ma zadnego warunku przeciez przed tym... chodzi mi dokladnie o ten fragment

Code:
function onDeath(cid)
doSetStorage(30002,(getStorage(30002)+1))
doCreatureSay(cid, "Mhhh!", 19)

Skrypt dziala i warunek jest spelniony, bo potwor krzyczy jak ginie "Mhhh!", natomiast global storage nie dodaje...

edit2....
nie no nie wiem, raz dziala, raz nie, testowane i na mysql i na sqlite... w ogole tak mam z dodawaniem globalstorage, nie tylko przez creaturescripts, ale tez i talkactions... jak kto wie czemu niech mowi

Last edited:
nie ma zadnego warunku przeciez przed tym... chodzi mi dokladnie o ten fragment
Masz w drugiej części warunek, który zeruje dany storage (daje mu wartość zero, nie usuwa go) - o to mi chodzi.​

taa... ale nie zeruje. Dobra, w bazie pokazuja sie global storage po save serwera. Juz teraz chyba mozna zamknac. Dzieki za helpa tak czy inacej ;)

Mozesz zmeinic ten level przez zapytanie do players ale nie wiem jakie beda tego konsekwencje...

Nie, nie... bez reloga efektu i tak by nie bylo, a akurat wole zeby nie bylo trzeba dawac nikomu kicka :)

Back