• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!
  • 2026 staff recruitment is open! Check it out and consider applying!

Zmniejszenie zużycia ram

Skonelapper

New Member
Reaction score
3
Witam , możecie mi wypisać wasze sposoby na optymalizacje serwera ? Chodzi o zmniejszenie zużycia ram oraz jak ustawić save by było jak najszybsze

Pozdrawiam

Witam , możecie mi wypisać wasze sposoby na optymalizacje serwera ? Chodzi o zmniejszenie zużycia ram oraz jak ustawić save by było jak najszybsze

Pozdrawiam

Ze zużyciem ramu zabardzo niezaszalejesz, na x32 będzie troche mniej pobierał. Ze skróceniem czasu save to musisz pokombinować w my.cnf mysql'a. Przydatnym narzędziem jest mysqltunner

A jak save macie ustawione ? bo u mnie jest tak :
-- Saving-related
saveGlobalStorage = false
useHouseDataStorage = false
storePlayerDirection = false

czy zmiana useHouseDataStorage = true , przyśpieszy save ?

Tak przyśpieszy ale nie wiem co daje useHouseDataStorage(wiem co to znaczy po ang.) zapisuje podczas save domki czy jak?

Po zmianie na true prawdopodobnie znikna itemki w domku , jeśli zmienie w czesie gry i dam reload to czy itemki sie dobrze zapisza i nie znikną przy restarcie ?

Back