A few noob GM questions

Alice Lovelin

New Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
26
Reaction score
0
How do I cancel a raid after I've summoned it?
Also, is there a command to "clean" the server (not as in bodies and items, but any monsters I've created on top of raids and whatnot, back to normal. Or do I have to close and reopen the server?)
Also, when I try to Summon Item, it doesn't seem to be working, isn't it just /I "item name or id" quantity?

Thanks in advance
 

Zippiex

Member
Joined
Nov 4, 2015
Messages
255
Reaction score
19
Location
Sweden
First of all, Gamemasters don't have access to those commands if I don't mind wrong. Give the character God Access instead. If you stand next to the monster and write /r or /R it will remove the body, sometimes the ground too. To summon an item use /i not /I. Try /i golden armor. Use google to find more commands. LMGTFY
You can also find all the commands that are attached to your server in talkactions.xml.
 

Himii

Premium User
Premium User
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,206
Reaction score
146
Location
Sweden
Usualy the raid monsters will still be there untill they are killed, if you are alone on the server just give your god character high stats and use a large spell
Dont summon monsters inside of the city if they wont be killed by players.

All of your commands are found in data/talkactions/talkactions.xml
 

messenoire

Active Member
Joined
Sep 26, 2015
Messages
106
Reaction score
35
I think recent distros don't use quantity in the /i command anymore. You just get 100 if it's a stackable item. So just /i magic sword or /i 2160
 

Himii

Premium User
Premium User
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,206
Reaction score
146
Location
Sweden
I think recent distros don't use quantity in the /i command anymore. You just get 100 if it's a stackable item. So just /i magic sword or /i 2160
Depends on that script is used
/i crystal coin, 50 was possible on a few 8.60 servers i was on a while ago
 

Stigma

Veteran OT User
Joined
Feb 14, 2015
Messages
4,395
Reaction score
1,974
I think recent distros don't use quantity in the /i command anymore. You just get 100 if it's a stackable item. So just /i magic sword or /i 2160
there's still a quantity parameter in the /i script in 1.3
/i item_name, quantity
/i gold nugget, 50
 

messenoire

Active Member
Joined
Sep 26, 2015
Messages
106
Reaction score
35
Ah that was it, right. Parameters are separated by a comma and quantity is not required, unlike the old 0.5.0 servers.
 
OP
A

Alice Lovelin

New Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
26
Reaction score
0
Thanks for all your answers. Another question I have is what's the file I gotta edit and where in order to change regen rate or regen amount for the players.
Also, how do I make potions/runes not use a charge when players use them?

Edit: And how to either increase capacity or make it infinite for the players too.
 
OP
A

Alice Lovelin

New Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
26
Reaction score
0
Which tfs are you using?
Sorry... tfs?

Edit: to clarify my "noobness" as a GM, this is a friend's server that was passed on to me, I know barely anything of how he configured the things he did before transferring everything and the database etc.

Edit: Duh, "TheForgottenServer". Is there a way to check version in the files? I just know it's above 1.0, my friend said they didn't remember.
 
Last edited:

Zippiex

Member
Joined
Nov 4, 2015
Messages
255
Reaction score
19
Location
Sweden
Thanks for all your answers. Another question I have is what's the file I gotta edit and where in order to change regen rate or regen amount for the players.
Also, how do I make potions/runes not use a charge when players use them?

Edit: And how to either increase capacity or make it infinite for the players too.
What is Regen? You can make runes infinity in config of the server. When it comes to potions, I think it's items.xml or something else, don't remember clearly.
 

Voltage#8688

Web Designer for Rangersarcani.com
Joined
Mar 26, 2018
Messages
47
Reaction score
23
Location
Germany
Easy answers for your questions: goto Google -> "unlimited runes TFS *your version* " ; "Tibia TFS *your version* player HP regen"
It depends on your TFS version and there are a lot of people who had this question before, dont worry.

Just in case you don't find any help on google, tell us your TFS version.

cya.
 

Himii

Premium User
Premium User
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,206
Reaction score
146
Location
Sweden
First line when you launch the server usualy says The Forgotten Server - Version x.x
 

Himii

Premium User
Premium User
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,206
Reaction score
146
Location
Sweden
Regenertation is edited in data/XML/Vocations.xml
Code:
gainhp="X" gainmana="X" gainhpticks="X" gainhpamount="X" gainmanaticks="X" gainmanaamount="X"
Potions charges: Config.lua
Code:
removeChargesFromRunes = true
Not shure about this one on 1.x, have not worked alot with it
And if im wrong you can enter the file Actions/scripts/others/potions.lua and remove all
Code:
item:remove(1)
player:addItem(emptyPot, 1)
 
Last edited:
Top