fracek91
Member
- Reaction score
- 8
Czesc, znowu przyszedlem prosic o pomoc z glupim problemem. Mam swojego otsa na vpsie, juz dobre pare miesiecy, wszystko bylo spoko, az pare dni temu cos sypnelo mi sie ze strona - przy paru poleceniach sypalo bledy, m.in. przy zakladaniu konta wyswietlalo, ze podano bledny email, chociaz podawany format byl dobry. Z tym poradzilem sobie tak, ze po prostu wywalilem weryfikacje email i juz byl spokoj. Ale okazalo sie tez, ze bledy sypie w panelu admina i co gorsza w sms shopie mozna zamawiac, podajac byle jaki kod... Tu pojawia sie moje pytanie: co ja robie zle?
Nie wiem czy jest sens postowania skryptu bo generalnie to blad jest chyba gdzies glebiej, ale jezeli to cos moze zmienic to piszcie. Uzywam modern aac + ubuntu (niestety). Prosze wstrzymac sie z radami typu "przerzuc sie na debiana" - planuje to zrobic w najblizszym czasie, czy "zainstaluj gesiora" - tam tez wyrzucalo mi bledy przy zakladaniu konta, wiec problem jest gdzie indziej. Oczywiscie wszedzie sa chmody 777 gdzie trzeba.
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: fopen() [function.fopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known
Filename: models/shop_model.php
Line Number: 27
Message: fopen(http://dotpay.pl/check_code.php?id=41639&code=ETM0&check=af2aaaqw&a
mp;type=sms) [function.fopen]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known
Line Number: 27
Message: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource
Line Number: 28
Message: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource
Line Number: 29
Nie wiem czy jest sens postowania skryptu bo generalnie to blad jest chyba gdzies glebiej, ale jezeli to cos moze zmienic to piszcie. Uzywam modern aac + ubuntu (niestety). Prosze wstrzymac sie z radami typu "przerzuc sie na debiana" - planuje to zrobic w najblizszym czasie, czy "zainstaluj gesiora" - tam tez wyrzucalo mi bledy przy zakladaniu konta, wiec problem jest gdzie indziej. Oczywiscie wszedzie sa chmody 777 gdzie trzeba.