• There is NO official Otland's Discord server and NO official Otland's server list. The Otland's Staff does not manage any Discord server or server list. Moderators or administrator of any Discord server or server lists have NO connection to the Otland's Staff. Do not get scammed!

dlaczego na rl mapie gra tyle ludzi?

Jensej

Member
Reaction score
8
No, dziwne, dlaczego na rl mapach gra tyle osób.
it's crazy.
są tacy ze się starają robią ile sił, a przy starcie 50 osób max.

Bo ludzie teraz szukają łatwych otsów, gdzie się tylko napierdala 24/7. Custom mapa teraz nie pociąga, jak kiedyś.

ja mam custom no i wyciągam te 170 osob, ale to sie nawet nie porównuje z taką vexorią. która ma 800+/

Ludzie teraz nie myśla o graniu RPG. 95% graczy grywa w teamach, zależy im tylko na wojnach z innymi gildiami, gdzie można pochwalić sie swoim poziomem pvp i ogarem. A custom mapki pociągają starych RPGowiczów ;) 50% real map jest hostowana przez ludzi nie mających o tym pojęcia, otsy sciągniete z otlandu, czy tnetu + sms shop i lampienie sie na wykaz w dotpay. cała prawda o real mapach.

Ludzie teraz nie myśla o graniu RPG. 95% graczy grywa w teamach, zależy im tylko na wojnach z innymi gildiami, gdzie można pochwalić sie swoim poziomem pvp i ogarem. A custom mapki pociągają starych RPGowiczów ;) 50% real map jest hostowana przez ludzi nie mających o tym pojęcia, otsy sciągniete z otlandu, czy tnetu + sms shop i lampienie sie na wykaz w dotpay. cała prawda o real mapach.

no niby masz racje, codz jakbym chciał sobie pograc na rl mapce to poszedł bym na rl tibie, i co tu zrobic zeby ludzie odróżniali ots od Rl tibi.

duża mapa, duzo respow, dużo npc, dużo miejsca do war ;x

cóz nic nie poradzisz :D mineły czasy custom map

No ta, ale na real Tibii nie masz takich wojen jak na OTSach, gdzie padasz 100x i odrabiasz lvl w 5 minut. No i sobek ma racje, stałe teamy teraz są na porządku dziennym. Dodatkowym Atutem real mapek jest znajomość terenu na którym się bijesz (openki Ankh-Dara, Carlin-Ab, Thais-Veno, Goroma).

Tylko teraz przez to obsypanie real mapami nawet zajebiste real mapki serwery z bardzo dokładnymi mapkami sie nie moga wybić bo jakieś gówna z otland maja po 300 ppl...

wszystko jest opisane każdy quest miejsce all ktoś szuka jakiegoś questa t wpisze se go w googlach i ma dlatego ludzie miedzy innymi grają na rl mapach.

No na RL mapach mają gdzie stawiać boty bo duża mapa i jest gdzie się chować albo wary, questy itd ... :D

minera 7k? nie więcej? moje oko wskazuje ok 10k
250 ppl mi targało 4,5k
a na minerze gra 600~

pomyslcie teraz ile rl map zostanie otwartych kiedy opublikowano iriane.

A co do wybicia się od 0, to nie jest takie trudne. Wystarczy wiedzieć co gracze lubią na tych ots'ach i sprawić, żeby to właśnie twój OTS był wyjątkowy i zachęcał ludzi do gry. A co do zarobków. Jest to zależne od dnia,pogody,cen,itemów w SMS shopie. Nie można porównać deszczowej niedzieli, gdy wszyscy mają wolne i nie można wyjść na dwór a słonecznego poniedziałku, kiedy to wszyscy zaczynają pracę/szkołę a gdy wracają do domu, pogoda sama zachęca by wyjść na dwór. Tyle ode mnie.

@Edit: Wypuścili mapkę iriany, tylko ,że pełną ukrytych itemów i "questów". Temat został usunięty więc miejmy nadzieję ,że nikt już nie wystawi tej mapy

@down:
Bardzo dużo zależy od ustawienia rate'ów i balansu profesji na serwerze. Zawsze można zrobić coś nowego,przerobić jakiś noob exp na coś lepszego. Jest dużo możliwości.

Last edited:
Też się dziwie bo wbijam na rl mapke, pogram sobie godzine, wbije level

po pekuje i mi się nudzi.Czasami sobie bota walne, a na następny dzień

już nie gram :D. A na rl mapkach grają Ci co grają na rl głównie, sam

jak byłem na beryli w teamie 40 osobowym to w wolnych chwilach wbijali

na takie rl mapki.

@up
Mam to samo, kilka dni pogram wbije level i mi się już nudzi i już nie logam ;'q

pomyslcie teraz ile rl map zostanie otwartych kiedy opublikowano iriane.
Pełna bugów? Wątpie... jedynie ci co pobawią sie nią i usuną te bugi..
bo miałeś może usługi dla innych krajów a tam tylko dla polaków
Tylko z DotPay 4,5k ;'p

Back