Hejko.
Wczoraj w godzinach popołudniowych, jeden z moich otsów był atakowany ddosem. Firma OVH zablokowało mi całego resellera i mojemu dostawcy ok. 1500ip.
Dziś okazało sie, że sprawa trafiła do prokuratury, tzn ma trafić.
Urywek z rozmowy gg:
I mam się dowiedzieć, czy wszelkie te silniki są legalnie hehe (mi się wydaje, że to jest dozwolone i legalne oprogramowanie) Ale kazał mi się upewnić. Czy klika layoutów, acc maker, skrypty z neta, także? I czy mogą coś znaleść niezgodnego z prawem.
Sytuacja jest dość poważna.
Wczoraj w godzinach popołudniowych, jeden z moich otsów był atakowany ddosem. Firma OVH zablokowało mi całego resellera i mojemu dostawcy ok. 1500ip.
Dziś okazało sie, że sprawa trafiła do prokuratury, tzn ma trafić.
Urywek z rozmowy gg:
Szwagier
11:57
twoje 2 IP są zablokowane , i zrobiony backup konta twojego na potrzeby ovh, niestety nie odblokuje ci vps z przyczyny iż możesz przepiąć strone pod inne IP , takie mam zalecenie ovh, sprawe skierują w środe do prokuratury ( atak na sieć ovh ) , polecam ci uruchomić vpsy na własnej maszynie bo nie jest monitorowana przez ovh. ogólnie masz kiepską sytuacje jeżeli jest tam coś lewego jeżeli nie to będzie git.
dopiero co siadłem do kompa , jedno wiem iż te 1000 IP nie włączą mi do rana , sprawe przekazują do polski , będą sprawdzać zawartość twoich kont,
I mam się dowiedzieć, czy wszelkie te silniki są legalnie hehe (mi się wydaje, że to jest dozwolone i legalne oprogramowanie) Ale kazał mi się upewnić. Czy klika layoutów, acc maker, skrypty z neta, także? I czy mogą coś znaleść niezgodnego z prawem.
Sytuacja jest dość poważna.